Bàsquet

Mor Granville Waiters, exjugador del Barça dels vuitanta

Mor Granville Waiters, exjugador del Barça dels vuitanta
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Granville Waiters, exjugador del Barça dels 80 i també del Caja Bilbao, entre d’altres, ha mort aquest dimarts a l’edat de 60 anys. El seu particular aspecte físic, calb i amb barba, i els seus 2,11 metres d’estatura, feien d’aquest pivot nord-americà, format a la universitat d’Ohio i que després va estar cinc temporades a l’NBA, un jugador clarament reconeixible al Barça de la temporada 88-89, la que es va arribar a conèixer com la Lliga de Petrovic, i que va guanyar l’equip blaugrana, llavors dirigit a la banqueta per Aíto García Reneses.

El Barça va confirmar a les xarxes socials la mort de Waiters, que va arribar al Palau com un especialista defensiu per descarregar de feina a Audie Norris i que va acabar tenint una actuació més que notable (8,4 punts i 6,8 rebots) en aquell equip que comptava entre les seves files amb Nacho Solozábal, Epi, Jiménez i Crespo.

Discreta carrera NBA

Notícies relacionades

Escollit al lloc 39 del ‘draft’ del 1983 pels Blazers, va tenir un paper secundari a la lliga nord-americana, tot i que va arribar a disputar la final del 86 amb els Rockets i també va formar part de la plantilla dels Bulls al costat de Michael Jordan. Amb 249 partits a sobre (2,4 punts, 2,2 rebots i 10,2 minuts de mitjana) va decidir provar sort a Europa. El Barça necessitava un relleu per a Eugene McDowell i va aterrar al Palau, d’on es va acomiadar deixant bona boca: 17 punts al cinquè partit de la final contra el Madrid.

A la següent temporada va decidir fitxar pel Cajabilbao, on li van exigir més protagonisme ofensiu. La falta de resultats, va portar l’equip basc a substituir-lo per Tom Gneiting, tot i que això no va evitar el descens del club. Una fractura per estrès poc després va posar fi a la seva carrera, cosa que el va fer tornar als Estats Units on va regentar durant anys una cadena d’escoles bressol anomenada Granny Learning Centers.