Bàsquet

El Joventut porta al límit el Virtus i fa creure per a la tornada

Belinelli, amb 24 punts, decideix el primer punt per a l’equip italià en una sèrie que ara es trasllada a Badalona (80-75)

2

El Joventut va tenir a les mans la possibilitat d’acabar amb la imbatibilitat del Virtus Bolonia a l’Eurocup. Durant molts minuts va dominar el partit d’anada dels quarts de final però l’equip de Djordjevic va aconseguir el primer punt d’aquesta eliminatòria al millor de tres (80-75), recorrent als seus referents: Belinelli, autor de 24 punts, i Teodosic (11 punts, 10 assistències, 5 rebots) i també dels gairebé 40 tirs lliures dels quals va disposar el quadro italià (31 anotats de 39).

Va ser un duel de poder a poder, en el qual la Penya va saber marcar el ritme i plantar cara abans de perdre eficàcia ofensiva en els 10 últims minuts, on es va decidir un xoc en què l’equip català va arribar a manar molts minuts al marcador.

Els de Carles Duran van saber resistir des del salt inicial al conjunt italià, que no va poder trobar el seu habitual ritme ofensiu i que va veure com el seu rival recuperava la punteria des del triple per encadenar un 0-11 parcial per posar-se amb un amenaçador 34-42, que es va quedar al descans en un més igualat 41-44.

Apagada ofensiva

El Joventut va tornar a semblar que s’escapava en el tercer període amb un altre parcial de 0-9 (47-56), però els de Djordjevic van acabar millor aquest parcial per deixar les espases dalt de tot per a l’últim quart. La Penya va aguantar fins que va patir una apagada ofensiva de més de quatre minuts, suficient perquè el Virtus agafés la seva millor renda (75-68), que sabria administrar malgrat els intents visitants.

L’actuació de López Arostegui, amb 20 punts i 6 rebots, i de Ferran Bassas (14 punts, 8 assistències) va fer somiar els verd-i-negres, que també van saber trobar Tomic en moments importants (10 punts, 5 rebots).

L’eliminatòria es traslladarà ara a Badalona, on es jugarà el segon xoc aquest divendres (19.00) i, en cas de ser necessari, es disputaria un tercer partit a Itàlia per al desempat.

El Gran Canària, per la seva banda, va fer un gran pas cap a les semifinals, arrabassant-li el factor pista al Boulogne Metropolitans 92 francès, al qual va vèncer per 74-84.