Bàsquet

El Barça segueix en mode piconadora davant l’Estudiantes

L’equip de Jasikevicius passa per sobre del quadro madrileny i amplia la seva ratxa triomfal (98-68)

1
Luis Mendiola

«L’estat de forma del Barça és bestial», advertia Jota Cuspinera, el tècnic de l’Estudiantes en la vigília de la seva visita al Palau, segurament tement-se el pitjor. I el pitjor per al quadro estudiantil es va fer realitat. El conjunt blaugrana es va posar en mode piconadora i va acabar atropellant el seu rival per 98-68 en partit ajornat de Lliga, per mantenir la persecució del Madrid, que va vèncer, per la seva banda, a la pista de l’Obradoiro (71-87) i es manté com a líder.

No hi sembla haver marge per a la relaxació al llibre d’estil de Jasikevicius, i tot i que va preservar Davies i Higgins i va limitar al màxim els minuts de Mirotic, Smits, Calathes o Hanga, va firmar un primer temps perfecte, en el qual va acabar amb 64 punts (i una enlluernadora sèrie de 10 de 15 triples), la millor anotació de l’equip des de la temporada 1989-90.

Bons números de Pustovyi

Després de l’exhibició del primer temps, amb un gran protagonisme de Mirotic (18 punts en 16 minuts), Kuric (15 punts en 12 minuts) i Sergi Martínez (8 punts, 6 rebots, 17 de valoració), el Barça va caure lògicament en la relaxació i va baixar de forma espectacular en atac (13-8 va ser el parcial del tercer període), tot i que va mantenir la connexió en defensa i, sobretot, va donar molts minuts a jugadors poc habituals, com Pustovyi (16 punts, 8 rebots), dins d’aquesta eficaç política del tècnic de tenir tota la plantilla implicada. L’Estudiantes no va ser a la baralla i només va viure de les accions personals d’Avramovic (14), Roberson (13) i Barea (12).