Bàsquet

Joventut-Barça: el clàssic català de les oportunitats

Dimitrijevic, probable baixa d’última hora a l’equip verd-i-negre per culpa d’una petita ruptura muscular

Joventut-Barça: el clàssic català de les oportunitats
1
Es llegeix en minuts

La Lliga Endesa torna amb la disputa d’un clàssic del bàsquet català entre el Joventut, que té poc a perdre, i el Barça, que buscarà redimir-se de la recent ensopegada europea contra l’Asvel Villeurbanne (69-76). L’Olímpic de Badalona acollirà aquest diumenge (18.30 hores) un partit d’entreguerres per als dos equips. La setmana vinent al Barça li esperen dues jornades de l’Eurolliga contra el Panathinaikos i el Baskonia, mentre que la Penya es mesura a l’Eurocopa a l’Unicaja.

El conjunt de Badalona afronta la trobada com un repte per créixer contra un dels rivals més en forma del bàsquet europeu. Conscient de la superioritat física del seu rival, l’entrenador de l’equip verd-i-negre, Carles Duran, va instar els seus jugadors a jugar sense pressió. «El Barça és el millor equip d’Europa i això ens dona un punt de motivació extraordinària», afirma el preparador verd-i-negre.

Amb vista al partit contra el Barça, Duran compta amb la més que probable baixa de Neno Dimitrijevic per culpa d’una petita ruptura muscular al genoll dret, lesió que es va fer amb la seva selecció, segons informa el club verd-i-negre.

Recuperar el ritme

Tot just 48 hores després de firmar contra l’Asvel la segona derrota del 2021, el Barça afronta el duel de lliga amb la intenció de recuperar el ritme de competició. Aprofitant l’aturada a la competició domèstica per la disputa de partits internacionals, Jasikevicius va donar quatre dies de descans als seus jugadors, una cosa que va lamentar després de la derrota contra l’equip francès. «Era un descans merescut però hem d’entendre que cal tornar a donar el màxim. No ho entenc», va assenyalar el tècnic lituà.

Notícies relacionades

L’escaire blaugrana afronta l’envit contra la Penya amb l’únic dubte de Víctor Claver, que des de fa unes setmanes s’exercita al mateix ritme que els seus companys, si bé encara no ha gaudit de minuts al parquet després de superar la lesió a la fàscia del peu dret.

1011316