Bàsquet

El Barça i Pau Gasol fan oficial la tornada del pivot 20 anys després

  • El club i el jugador comuniquen a través de les seves xarxes la incorporació de l’idolatrat esportista fins a final de temporada 

  • Després d’una carrera de llegenda a l’NBA, el pivot barceloní torna a casa per intentar competir en els Jocs de Tòquio

El Barça i Pau Gasol fan oficial la tornada del pivot 20 anys després
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

No per esperada la notícia deixa de ser impactant. Pau Gasol jugarà al FC Barcelona fins a final de temporada. El club i el jugador han donat caràcter oficial a la informació que es va filtrar en els mitjans aquest dissabte passat i que confirma la tornada del pivot barceloní al Palau 20 anys després de marxar per emprendre una esplèndida carrera a l’NBA jalonada, entre altres assoliments, amb dos anells de campió amb els Lakers.

La tornada de Pau Gasol al Barça té una enorme repercussió simbòlica i mediàtica per al club blaugrana, per a la Lliga ACB i l’Eurolliga, les dues competicions en les quals està en joc l’equip de Sarunas Jasikevicius. I també té un enorme impacte per al mateix jugador que, en la seva tornada a casa, als 40 anys, intentarà prolongar la seva carrera després de recuperar-se d’una greu lesió i una operació al peu que l’ha mantingut prop de dos anys apartat.

La seva última trobada oficial es remunta al març del 2019. Jugar en el Barça en aquests pròxims mesos és la porta a un dels pocs somnis que encara li queden per complir: competir a Tòquio, en els cinquens Jocs Olímpics d’una carrera espectacular.

Lideratge i experiència

L’opció blaugrana és una de les dues que va sospesar Gasol per a la seva tornada a les pistes, tot i que abans va explorar les seves opcions d’un nou contracte a l’NBA. Els Lakers semblaven una bona alternativa per la seva relació amb la franquícia, l’actual presència del seu germà Marc i també la lesió d’Anthony Davis. Però aquesta porta no s’ha acabat d’obrir per al pivot català.

L’acord entre Gasol i el Barça serà exclusivament per aquesta temporada, pels quatre mesos que resten, en una estudiada operació que beneficia les dues parts. L’equip dirigit per Jasikevicius incorporarà l’experiència i el lideratge d’un jugador com Pau a un vestidor amb molt talent. L’objectiu no és cap altre que posar, una altra vegada, l’equip blaugrana al camí dels grans títols. Des del 2014, el Barça no guanya la Lliga ACB, ni es classifica per a un ‘final four’.

Acompanyat per amics

En el Palau Blaugrana, per la seva banda, Pau Gasol trobarà l’entorn ideal per recuperar un bon to competitiu i postular-se per entrar en la llista de Sergio Scariolo per a la cita olímpica. Sense necessitat d’assumir un rol principal, el pivot barceloní de 2,16 pot aportar minuts de qualitat si la lesió està complementi oblidada com sembla. Després d’una carrera superlativa, amb un Mundial (2006) dues plates i un bronze olímpics (Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016), tres ors europeus (2009, 2011 i 2015), entre moltes altres conquistes, el jugador barceloní vol tancar la seva carrera en gran, lluitant de nou per una medalla en els Jocs.

Notícies relacionades

Entre el jove talentós que va sortir escollit en el número 3 del ‘draft’ del 2001 i el que torna ara a Barcelona, casat amb Cat McDonnell i convertit en pare de família, de la petita Elisabet Gianna, ha passat tota una vida. Però Pau Gasol trobarà moltes cares conegudes en la seva tornada al Palau.

El seu gran amic Juan Carlos Navarro és ara el responsable del bàsquet formatiu del Barça. Sarunas Jasikevicius, amb el qual va coincidir al vestidor blaugrana abans d’anar-se’n a l’NBA, és l’actual entrenador. Nacho Rodríguez, que també va formar part d’aquella plantilla, és el general manager de l’equip i el seu company en la selecció, Nikola Mirotic, que va viure el seu pas pels Chicago Bulls i els Milwaukee Bucks, és una de les estrelles de la plantilla.