Bàsquet

El Joventut proposa una ampliació de capital per la crisi

El consell d’administració preveu un augment de 4,9 milions d’euros per elevar la liquiditat

El Joventut proposa una ampliació de capital per la crisi
1
Es llegeix en minuts

El consell d’administració del Joventut SAD proposarà el 8 de març als seus accionistes un augment de capital social de 4.914.000 euros per «fer front a la incertesa de liquiditat» provocada per la pandèmia de la Covid-19 i «enfortir» la seva estructura financera, segons ha informat el club en un comunicat.

L’ampliació de capital, a més, servirà per aportar fons perquè el club «pugui arribar als reptes previstos per a la present temporada i en el seu pla estratègic», segons assegura el Joventut en un comunicat.

L’augment del capital social es realitzarà «respectant el dret de subscripció preferent de tots els accionistes, a efecte que tots ells puguin mantenir la participació proporcional que ostenten actualment a la societat».

Aquesta serà la segona ampliació de capital del Joventut en els últims dos anys i mig després que el 14 de setembre del 2018 els accionistes n’aprovessin una de 3.685.000 euros per «estabilitzar la seva situació econòmica i donar-li viabilitat en el futur», segons va dir en el seu moment el president, Juanan Morales.

Sis mesos abans, el març del 2018, el consell d’administració del Joventut SAD va sotmetre a votació dels accionista la dissolució del club a causa dels seus greus problemes econòmics, la qual va ser rebutjada.

Scranton i Grifols

La pràctica totalitat d’accions que es van emetre a l’anterior ampliació de capital van ser adquirides per Scranton Enterprises, empresa vinculada a la farmacèutica Grifols, per convertir-se en accionista majoritari.

Scranton Enterprises va fer dos préstecs al club la temporada passada per fer front a les tensions de tresoreria generades pel cessament de l’activitat esportiva a causa del coronavirus i per realitzar les reformes al Palau Olímpic perquè pugui acollir concerts i un altre tipus d’espectacles.

Notícies relacionades

Això no va evitar que el club acabés l’exercici 2019-2020 amb unes pèrdues de 822.000 euros, segons els comptes presentats el 14 de desembre passat en la seva junta d’accionistes.

El club fa dues temporades que no té patrocinador perquè les ofertes que ha rebut no satisfan les seves pretensions econòmiques. Morales va explicar en l’última junta d’accionistes que, en cas d’haver tingut patrocinador, el club «hauria acabat equilibrant el pressupost» de l’anterior temporada.