PEL COVID-19

Bertomeu planteja una final a vuit de l'Eurolliga de bàsquet en un sol país

L'organització es planteja el límit del mes de juliol per prendre la decisió sobre el futur del torneig

marcosl52634339 berlin  germany   04 03 2020   barcelona s  l r  head coach 200416135250

marcosl52634339 berlin germany 04 03 2020 barcelona s l r head coach 200416135250 / OMER MESSINGER

1
Es llegeix en minuts

«Òbviament, la ‘final four’ no es disputarà en la data prevista a Colònia. Potser no en podrem mantenir el format. Però tenim un pla alternatiu. Una idea és canviar ‘play-off’ i ‘final four’ per una final a vuit, tot en un país». Aquest és el missatge que ha llançat Jordi Bertomeu,  conseller delegat de l’EuroLeague Basketball, en una trobada virtual amb els mitjans de comunicació. De moment, no té encara decidit ni el país, perquè s’estan estudiant diferents possibilitats a causa de l’expansió del coronavirus.

«L’important és trobar el país que tingui les infraestructures i les condicions sanitàries més saludables. Hi ha moltes opcions. És aviat per especular», ha indicat Bertomeu, que ha fixat una línia vermella fins quan podria resistir l’Eurolliga sense competir. «Creiem que no podem passar de finals de juliol», ha indicat el màxim executiu del bàsquet europeu.

Sense riscos

«No podem anar-nos-en al setembre o octubre, perquè posaria en perill la següent temporada, només incrementaríem el problema i tindria un gran impacte negatiu. Descartem l’escenari de jugar al setembre», ha assegurat Bertomeu, que ha precisat que han «recomanat» als clubs que mantinguin els jugadors, tot i que entén que és «responsabilitat» de cada equip.

Notícies relacionades

En aquest sentit, manté la idea d’acabar la temporada si la pandèmia ho permet. «No proposarem cap decisió que suposi un risc. Si hem de cancel·lar la temporada, ho farem. No prendrem riscos», ha advertit el conseller delegat de la competició europea de clubs de bàsquet. Igual com el 90% de les grans competicions, l’Eurolliga tampoc tenia una pòlissa d’assegurança contra aquest tipus de virus, una cosa que només tenia Wimbledon.

«No tenim cap assegurança que cobreixi les pèrdues en cas que hàgim de suspendre tota la competició. No tenim aquesta protecció. Crec que en el futur tots introduirem aquestes assegurances com a conseqüència del canvi que s’acosta després d’aquesta pandèmia», ha afirmat Bertomeu.