LLIGA ENDESA DE BÀSQUET

Tomic i Heurtel liquiden l'Estudiantes

El Barça trenca la seva mala ratxa a la pista madrilenya i estén el seu bon moment de joc (84-101)

lmendiola45948706 graf1393  madrid  18 11 2018   los jugadores del movistar es181118192939

lmendiola45948706 graf1393 madrid 18 11 2018 los jugadores del movistar es181118192939 / ZIPI

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Sense necessitat de completar una actuació pletòrica, però sí oferint una imatge molt sòlida, elBarçava aconseguir assaltar la pista del’Estudiantes(84-101) a la Lliga Endesa i va sumar la seva novena victòria en els últims 10 partits.

Aquesta ratxa positiva parla bé del treball que està fentSvetislav Pesicper tornar la credibilitat al projecte. Amb Tomic (18 punts) i Heurtel (17 i 9 assistències) a un bon nivell en va tenir prou l’equip barcelonista per liquidar la seva mala ratxa a la pista estudiantil (havia guanyat només en una de les seves sis anteriors visites) o i enganxar-se al colideratge amb el Madrid 

Els jugadors delBarçaarrossegaven cansament i això es va deixar notar, perquè a penes 48 hores abans l’equip va jugar a Kaunas davant delZalgirisa l’Eurolliga i l’expedició blaugrana no va arribar fins a les tres de la matinada de dissabte a Madrid.

Els blaugranes també van intentar dosificar-se per al que li ve en els propers dies (Panathinaikos, dimecres, a Atenes; Armani Milán, divendres, en el Palau; Reial Madrid, diumenge a casa) tot i que no va afectar en excés perquè els blaugrana fessin valer la seva superioritat.

En els primers minuts l’equip dePesicva tardar a assentar-se a la pista madrilenya i es va fer més previsible. Això li va donar cert avantatge a l’Estudiantes, un equip molt més limitat, que va imposar un ritme molt lent de joc d’inici del qual es van encomanar els barcelonistes. Però després el Barçava regular bé els seus esforços. Va estrènyer en defensa, va controlar bé la baralla pel rebot i va generar prou espais per aconseguir trets francs, resolts a més amb molt bons percentatges des de la distància (11 de 20 triples, un 55%).

Avantatges còmodes

Els jugadors de l’exblaugrana  Josep Maria Berrocal només van aconseguir  van aguantar el pas en el primer quart. Els punts interiors deJankovici el ritme deGentile, en la seva millor actuació des que va ingressar a les files estudiantils, va donar certa solvència (18-15, m. 8) al joc madrileny.

Però el Barça no va tardar a posar-se al comandament i obrir bretxa que, en alguns moments, es va situar en els 25 punts (32-57, m. 22). Va obrir el foc el nord-americàChris Singleton, que només va necessitar 15 minuts per anotar 13 punts. Però després se li van unir la resta de jugadors. Tomic va ser dominador a la pintura, Heurtel va exercir de franctirador i assistent i jugadors com Hanga (13 punts) i Blazic (11) van posar el nervi que necessitava un partit a la carretera.

“Estem disfrutant molt units i això es veu en el camp. Estem en una bona ratxa”, va assegurar el base francès Thomas Heurtel. “Hem defensat bé i cada jugador ha aportat les seves coses”.

Fitxa tècnica

Movistar Estudiantes: Cook (3), Vicedo (2), Clavell (19), Gentile (17) i Jankovic (21) –cinc titular–, Hakanson (6), Brizuela (8), Perl (-), Caner-Medley (5), Arteaga (-), Grystak (3) i Sola (-).

Barcelona Lassa: Heurtel (17), Ribas (6), Singleton (13), Claver (3) i Tomic (18) –cinc inicial–, Seraphin (4), Pangos (3), Hanga (13), Blazic (11), Oriola (8), Pustovyi (2) i Smits (3).

Notícies relacionades

Àrbitres: Carlos Cortés, Luis Miguel Castillo i Raúl Zamorano. Van eliminar per faltes Gian Clavell (min. 40).

Incidències: Partit de la novena jornada de la Lliga Endesa disputat al Wizink Center de Madrid davant de 12.165 espectadors.