MUNDIAL FEMENÍ DE BÀSQUET

La gegant Cambage aparta Espanya de la final del Mundial

Els 33 punts i 15 rebots de la pivot australiana porten la selecció a jugar pel bronze

lmendiola45261908 spain s guard cristina ouvina c vies with australia s cent180929222639 / JAVIER SORIANO

lmendiola45261908 spain s guard cristina ouvina  c  vies with australia s cent180929222639
lmendiola45261588 graf6403  la laguna  tenerife   29 09 2018  la p vot de la s180929222632

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Espanyahaurà de jugar pel bronze delMundial de Tenerife, tot i que durant molts minuts va acariciar amb els dits la gran final contra el ‘dream team’ delsEstats Units. La selecció va xocar contra un mur impossible de franquejar, la dominant pivotLiz Cambageque, amb els seus 33 punts i els seus 15 rebots, una estrella a l’NBA femenina, que va conduirAustràliaal triomf (66-72) i va deixar sense el premi somiat les jugadores deLucas Mondelo, que s’hi van deixar la pell. 

La selecció va tornar a destil·lar talent, cor i intensitat en la semifinal contraAustràlia, els mateixos senyals d’indentitat que li van obrir pas aTenerifefins a la lluita per les medalles, superant la pressió i la responsabilitat de fer-ho a casa i també moltíssims problemes en forma de lesions. En el moment decisiu van aparèixer jugadores claus comAlba Torrens(15 punts, 5 rebots) o  Ndour(17 punts, 4 taps), però no estava preparada per a una actuació tan descomunal com la deCambage, que es va posar el seu equip a l’esquena, va anotar i rebotejar amb encert i i va forçar l’eliminació per personals deNdour i Nicholls.. El seu recital va apartar Espanya al partit pel bronze aquest diumenge contraBèlgica, que va caure en l’altra semifinal contra els Estats Units (77-93).

Bretxa ràpida 

Es va veure arrossegada, d’entrada, la selecció espanyola pel vendavalCambage, la jugadora que s’ha encarregat de meravellar en el torneig per una tremenda superioritat física i el seu enorme talent. Enganxada a la seva gegantina pivot (2,03 i 98 quilos),Austràliava obrir forat amb una facilitat sorprenent. En tot just set minuts (6-21), l’equip australià s’havia disparat fins als 15 punts d’avantatge, buscant constantment la seva estrella, jugadora de lesDallas Wingsde la WNBA.

Qualsevol altre equip hauria abaixat el cap. Però la selecció deMondelono es rendeix mai. L’entradad’Ouviña i Queralt Casas, dues jugadores elèctriques, va tornar a tenir l’efecte revulsiu que ha tingut en tot el campionat. L’augment d’intensitat va tornar la iniciativa a Espanya, que se sent molt còmoda quan el partit dispara les revolucions amb transicions ràpides i accions directes a la cistella.

També va millorar la seva imatge quan els triples van començar a entrar. Ndour es va destapar amb dos llançaments llunyans; Queralt Casas també s’hi va sumar. I Alba Torrens va aparèixer en el moment oportú anotant dos triples consecutius que van servir per tornar l’equilibri (30-30) i van certificar la tornada de la selecció, que va aconseguir anar-se’n al descans amb avantatge després d’una cistella d’Anna Cruz sobre la botzina, la seva marca personal.

Parcial decisiu 

A la represa,Espanyava seguir amb la mateixa intensitat, movent bé la pilota, i va saber aprofitar amb intel·ligència la tercera personal deCambage, que la va dur a la banqueta, per obrir el forat més gran al seu favor al tancament del tercer quart (58-50). Però el tsunamiCambagees va desplegar amb tota la seva força en el moment decisiu. Seus van ser sis punts del parcial de 0-9 amb el qual Austràlia li va donar la volta en tot just dos minuts al marcador i també seva va ser la intimidació que va allunyar les jugadores de la selecció de la zona, tancant-los el camí a una final que hagués sigut la repetició de la que es va viure en l’últim Mundial, el del 2014 a Turquia.  

Espanya: Palau (7), Nicholls (6), Cruz (3), Torrens (15) i Ndour (17) –equip inicial–, Ouviña, Casas (5), Xargay (9), Gil, Sánchez (4).

Notícies relacionades

Austràlia: Talbot (2), Cambage (33), Allen (8), Ebzery (10) i George (9) –equip inicial–, O’Hea (4), Madgen, Smith, Bunton (1) Whitcomb (5).

Àrbitres: Manuel Mazzoni (ITA), Natalia Cuello (DOM) i Takaki Kato (JAP). Astou Ndour (min.34) i Laura Nicholls (min.36) van ser eliminats per cinc personals .