COPA DEL MÓN DE BÀSQUET

Espanya inicia amb bon peu el Mundial contra el Japó

Xargay sobresurt en un triomf coral de la selecció de Mondelo (70-84)

lmendiola45151519 graf9849  la laguna  tenerife   16 09 2018   la escolta de l180922225618

lmendiola45151519 graf9849 la laguna tenerife 16 09 2018 la escolta de l180922225618 / Ramon de la Rocha

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

No va poder ser millor la posada en escena d’Espanya, que va superar els nervis i la càrrega de responsabilitat que li podia suposar la seva estrena a casa i es va imposar amb claredat en el debut delMundial femení, que es disputa aTenerife. Amb un pla de joc molt clar, el grup deLucas Mondelova tombar el Japó (70-84), un rival sempre incòmode, contra el qual havia tingut molts problemes en la fase de preparació, i va entrar així amb bon peu en una competició que exigeix des del primer dia i que no admet errors.

“Sabíem que el Japó era un rival complicat, és un equip de ratxes. I començar un campionat guanyant és important, així que estem contentes, i més contra un rival que té nivell i que donarà sorpreses”, va explicar la capitanaLaia Palaua l’acabar.

Aquest diumenge, el rival serà Puerto Rico, superat en aquesta primera jornada amb contundència per Bèlgica, el rival contra qui la selecció es barallarà, segurament, per la primera plaça que dona accés directe als quarts de final.

Enganxada a la defensa, una de les senyes d’identitat del grup, i també a la inspiració de la gironinaMarta Xargay, una de les jugadores que han arribat en millor forma després de la fase de preparació, Espanya va saber portar el partit per on més li convenia i completar una convincent actuació coral, en quèPalau, Ndour, OuviñaiGiles van reservar un paper destacat.

Intensitat defensiva

A còpia d’intensitat, d’un important desplegament físic, queMondelova propiciar amb contínues rotacions, la selecció va desconnectar la principal arma del Japó: els triples (només en van anotar un fins al descans), obligant així a l’equip asiàtic a sumar en entrades cistella i en accions interiors, que les jugadores espanyoles van saber resoldre en els aparellaments individuals.

Espanya, en canvi, va jugar amb molta comoditat, partint del seu domini interior. La intimidació de Ndour, la baralla de Laura Gil o la intensitat de Nicholls,van ajudar la selecció a convertir la zona en un territori incòmode per a les japoneses. Amb la màgia de la incombustibleLaia Palau, de 39 anys, en la direcció, la selecció va aconseguir córrer i sortir en transició, el tipus de joc en què se sent més còmoda, obrint un avantatge que va arribar als 18 punts en el descans (21-39).

Aquesta dinàmica es va trencar a partir del tercer quart, que elJapóes va adjudicar amb un parcial de 27-22, mostrant-se molt més agressiva i buscant amb més insistència els llançaments triples, mentre la selecció va baixar lleugerament la seva intensitat, la qual cosa va provocar cert enuig deMondelo.

Així el partit va entrar en una fase complicada, amb l’equip japonès buidant-se, corrent, lluitant per cada pilota, i l’equip espanyol encomanant-se de certa precipitació, cosa que va portar el marcador a encongir-se i entrar en els últims quatre minuts a només nou punts (64-73) després d’un 2 +1 de MawuliEl Japó va optar per pressionar a tota la pista però Espanya va saber resoldre el problema amb intel·ligència posant en pista tres bases, cosa que va permetre interrompre les seves accions i assegurar-se la victòria.

Notícies relacionades

Japó: Mizushima (4), Takada (10), Motohashi (10), Mawuli (9) i Miyazawa (12) –equip inicial– Nagaoka, Fujioka (3), Machida, Fujitaka (11), Nemoto, Akaho i Okoye (11).

Espanya: Nicholls (7), Torrens (5), Palau (9), Xargay (15) i Ndour (12) –equip inicial–, Ouviña (12), Gil (12), Cruz (6), Casas (4), Arrojo (2) i Sánchez.