CLASSIFICATORI COPA DEL MÓN 2019

Espanya busca a Kíev fer un pas clau que l'acosti al Mundial

La selecció recupera Sergio Rodríguez, Oriola i Sastre per a la segona fase del torneig

seleccin-masculina-baloncesto-previa

seleccin-masculina-baloncesto-previa

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Ucraïna serà aquest divendres a Kíev (18.00 hores, Cuatro) el primer rival de la selecció espanyola de bàsquet en la segona fase de classificació per alMundial de la Xina 2019 del pròxim estiu. Després de tancar la primera fase de les finestres FIBA amb sis victòries i ni una sola derrota, la selecció afronta aquesta segona fase com a clar favorit per segellar el seu pas que, segons els resultats que hi hagi, podria aconseguir amb el triomf d’aquesta tarda i el del pròxim dilluns a Madrid, contra Letònia en el Wizink Center (19.00, Cuatro).

En la llista de 16 jugadors de Sergio Scariolo continua sense incloure’s cap dels jugadors de l’NBA, però torna el base del CSKA Moscou, Sergio Rodríguez, i dos bronzes en l’últim Eurobàsquet: Oriola (Barça) i Sastre (València), tot i que la base continua sent la que va competir en la primera fase, amb quatre jugadors que han estat en tots els partits: Quino Colom, Jaime Fernández, Fran Vázquez i Sebas Sáiz. La llista la completen Aguilar, Barreiro, Beirán, Díaz, Diop, Sergi García, López-Arostegui, Paulí i Yusta.

Dos jugadors NBA

Ucraïna, per la seva part, va acabar la fase anterior amb tres victòries i tres derrotes, i per això buscarà a Kíev començar la segona fase de la millor manera possible. Artem Pustovyi, pivot del Barça i tercera peça en l’escalafó dels ucraïnesos, no estarà en el partit, però sí que jugaran contra Espanya els jugadors de l’NBA Alex Len i Svi Mykhailiuk.

“Tenim un matalàs que ens permet no tenir una ansietat especial”, diu Sergio Scariolo. “Ells tindran més motivació i més empenta, sobretot a l’inici i jugant a casa. Però els nostres nois estan amb bona actitud i l’objectiu per descomptat és guanyar”.

Notícies relacionades

Els jugadors de la selecció també són conscients que dos triomfs més contra Ucraïna i Letònia, en un grup en què competeixen amb Turquia, Montenegro i Eslovènia (aquests dos últims rivals que ja van guanyar en la primera fase), pràcticament tancaria la classificació per a la Xina.

"Ho sabem i ja volem certificar aquest objectiu", va apuntar Oriol Paulí, format al planter blaugrana i actual jugador del Gran Canària. "No seria matemàtic però estaria gairebé fet", va dir.