MITE ALS EUA

La llegendària jugadora de bàsquet Anne Donovan mor d'un atac al cor

Tenia 56 anys i havia guanyat dues medalles d'or amb els Estats Units en els Jocs de 1984 i 1988

donovan

donovan / Jessica Hill (AP)

2
Es llegeix en minuts

L’exjugadora nord-americana de bàsquet Anne Donovan, campiona olímpica, membre del Saló de la Fama i entrenadora, ha mort a l’edat de 56 anys després de patir aquesta nit una aturada cardíaca, ha informat la família en un comunicat.

Donovan va guanyar dues medalles d’or olímpiques com a jugadora, el 1984 i el 1988, i una altra com a entrenadora de l’equip dels Estats Units, el 2008, a més d’un títol nacional universitari amb Old Dominion i un altre com a entrenadora de la WNBA.

Saló de la Fama

"Una de les millors jugadores de bàsquet en la seva posició", ha declarat l’entrenador de Las Vegas Aces, Bill Laimbeer, sobre l’expivot. "Va destacar per la seva alçada, però també per la seva habilitat per jugar i va continuar treballant durant tota la seva vida, com a entrenadora, com a ambaixadora. El que sigui, ho va fer bé".

Donovan va entrar al Saló de la Fama del Bàsquet Naismith Memorial el 1995, va formar part de la classe inaugural del Saló de la Fama del Bàsquet Femení el 1999 i va ser introduïda també al Saló de la Fama FIBA el 2015.

Una gegant

"L’Anne era una gegant en tots els sentits de la paraula, i sé que la comunitat del bàsquet femení s’entristeix més enllà de les paraules per aquesta notícia tràgica", ha declarat Val Ackerman, primera presidenta de la WNBA. "Va ser pionera i icona al bàsquet femení i va causar un impacte profund i durador en tots els nivells com a jugadora, entrenadora, col·lega i amiga".

El cap de setmana passat,Donovan va ser a Knoxville (Tennessee) per assistir a les cerimònies del Saló de la Fama del Bàsquet Femení, en què la seva entrenadora de l’escola de secundària, Rose Marie Battaglia, va ser inclosa en la classe del 2018. "La gent la recordarà pel que ha fet en el bàsquet", ha declarat la base de l’Storm de Seattle Sue Bird. "Però també ha estat una gran persona".

Jove entrenadora

Donovan va portar l’equip de Seattle al campionat de la WNBA el 2004, i es va convertir en la primera entrenadora i la persona més jove (42 anys) a guanyar un títol de lliga. Va ser membre de tres equips olímpics com a jugadora. L’equip de 1980 no va anar a Rússia a causa d’un boicot i després va guanyar les medalles d’or en els de 1984 i 1988.

Notícies relacionades

"Ella solia dir que sangrava en vermell, blanc i blau", ha declarat la USA Basketball en un comunicat. "Per molt que recordem els seus èxits en el joc, plorem a una gran amiga que trobarem molt a faltar". Donovan també va entrenar Indiana Fever de la WNBA, Charlotte Sting, New York Liberty i Connecticut Sun.

Tant Liberty com Sun estaven disputant els partits de lliga WNBA ahir dimecres a la nit quan es va saber la notícia de la mort de Donovan. Les jugadores dels dos equips van mostrar la seva tristesa a l’escoltar la notícia de la mort de la seva exentrenadora.