LA CRISI D'UN CLUB HISTÒRIC

Badalona estudia el desbloqueig de la subvenció al Joventut

El ple de l'Ajuntament es planteja aprovar d'urgència l'ajuda al club

lmendiola41190018 l alcaldessa de badalona  dolors sabater  ha mostrat la seva180319193907

lmendiola41190018 l alcaldessa de badalona dolors sabater ha mostrat la seva180319193907

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Badalona espera l'"últim tràmit tècnic i jurídic" per aprovar "d'urgència" en el ple municipal d'aquest dimarts la subvenció de la fundació Badalona, capital europea del bàsquet, que ha de rebre el Joventut de Badalona per al projecte del bàsquet base, amb el qual evitar la dissolució del club.

L'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, ha dit aquest dilluns que "tot està preparat perquè entri en l'ordre del dia però falta l'últim tràmit, del qual encara no tenim la resposta definitiva de l'interventor, per saber si es pot aprovar o no". Sabater no ha volgut precisar la quantitat que ha de rebre el Joventut de Badalona, però aquesta estaria al voltant dels 900.000 euros, segons fonts de l'entitat esportiva i que està totalment desvinculada del contracte de patrocini amb el club.

Una partida clau

L'aprovació d'aquesta partida que el club rep anualment des de la creació de la fundació és fonamental, junt amb altres ingressos, perquè aquest dijous el president del club, Juanan Morales proposi als seus accionistes la dissolució de l'entitat davant la falta de liquiditat actual.

Notícies relacionades

Dolors Sabater ha estat present aquest dilluns en la reunió que el Secretari d'Estat per a l'esport, José Ramón Lete, ha mantingut amb el president del Joventut, Juanan Morales, en què s'ha revelat que el Consell Superior d'Esports es planteja una ajuda entre 40.000 i 50.000 euros al club.

Sabater ha demanat a l'administració central que "ajudi" els ajuntaments que compten amb clubs esportius com el Joventut de Badalona, que suposen "un valor afegit" per a les ciutats, perquè les subvencions "no recaiguin totes a les arques municipals". L'alcaldessa de Badalona ha recordat que el consistori que presideix va aprovar el mes de desembre passat un acord de patrocini per al Joventut de Badalona SAD de 800.000 euros anuals que suposa "un esforç important" per al consistori.

Temes:

Joventut