El Madrid venja a l'Eurolliga la derrota de la final de Copa contra el Barça

El conjunt blanc passa del principi al final per sobre de l'equip de Pesic, menys intens i amb moltes baixes (74-101)

zentauroepp42287265 graf8352  barcelona  23 02 2018   el jugador del real madrid180223221137

zentauroepp42287265 graf8352 barcelona 23 02 2018 el jugador del real madrid180223221137 / Enric Fontcuberta

3
José María Expósito

Cinc dies després d’haver tombat el Reial Madrid en una final de Copa que el conjunt blanc afrontava com a clar favorit, la derrota del Barça Lassa en el clàssic de l’Eurolliga entrava dins del possible, tot i que ningú esperava una derrota tan enorme. El Madrid, que al contrari que els blaugranes manté intactes les seves opcions de play-off i fins i tot de jugar-lo com a cap de sèrie, va arribar ahir a la nit ferit en el seu orgull al Palau, d’on es va emportar una contundent victòria (74-101), la primera derrota del Barça en la nova era Pesic.

El conjunt blaugrana va arribar debilitat al partit, amb les baixes de Pau Ribas i Rakim Sanders, lesionats, i Pierre Oriola, amb grip. Però les absències no justifiquen l’avassallador domini d’un Madrid que, després de veure Juan Carlos Navarro oferir la Copa al Palau i escoltar els crits de «Madrid, cabró, saluda el campió», va començar el duel amb un parcial de 0-9 com a mostra de com dolorosa va resultar la derrota en la final i la seva set de venjança. Una intensitat que no va aparèixer a les files blaugranes ni davant la por d’encaixar 100 punts del màxim rival per segona visita consecutiva al Palau.

Heurtel, massa sol

El Madrid va plantejar una defensa duríssima des de l’inici, en la qual només Heurtel, MVP de la Copa, trobava escletxes en el primer quart. Tot al contrari que un superat Pressey, que als 10 minuts ja havia comès 3 faltes. El base francès –màxim anotador local amb 11 punts, igualat amb Vezenkov– es va veure massa sol davant el vendaval madridista, encertat en el tir i aclaparador en la lluita pel rebot. El Barça va tancar el primer quart amb 3 captures, mentre que el rival en va agafar 5 només en atac per a un total de 13. Resultat: un màxim desavantatge de 20 punts que Venzenkov va maquillar amb un triple sobre la botzina (13-30).

Moerman sí que va rellevar el seu compatriota en l’arrencada del segon parcial anotant els 6 primers punts del seu equip, als quals va respondre Reyes amb 7 més. Un 2+1 de Navarro per completar un parcial de 7-0 semblava tornar a posar el Barça en el partit (33-43), però el Madrid, molt més coral (25 assistències, per 13 dels locals), va respondre amb un 0-9 que va deixar un clar 35-42 al descans. Sense Oriola ni Séraphin, Reyes, Randolph i Tavares van dominar a plaer sota els cèrcols, mentre que Campazzo no va trobar qui el frenés en la direcció.

Carroll eclipsa Doncic

Lluny de relaxar-se, el Madrid va encadenar tres triples en la represa –dos de Jaycee Carroll, amb 18 punts màxim anotador de la nit– per escapar-se a 25 punts, mentre que el Barça acreditava impotent un 4 de 20 des de la línia exterior. Navarro i Koponen van enllaçar dos triples, però ja era massa tard, i això que els primers i únics 2 punts de Doncic es van fer esperar 27 minuts. Dos mats d’Ayón i Taylor van caure a plom sobre el Palau, que només esperava per saber la mida de la derrota.

Causeur, Randolph i fins i tot Randle es van anar sumant al festival anotador blanc (el conjunt de Laso va arribar a anar guanyant per 32 punts), fins a portar el seu marcador als tres dígits, consumant una contundent derrota més dolorosa que greu per al conjunt blaugrana, que si hagués pogut triar quin dels dos clàssics perdre sens dubte hauria escollit aquest.

Barça Lassa, 74 - Reial Madrid, 101

<strong>Barça: </strong>Heurtel (11), Navarro (9), Hanga (10), Claver (3), Tomic (9) -cinc inicial-, Pressey (-), Jackson (2), Vezenkov (11), Koponen (10) i Moerman (9).<br/><strong>8 de 30 triples </strong>(Vezenkov i Koponen, 2). <strong>27 rebots, 8 ofensius </strong>(Moerman, 5). <strong>12 assistències</strong> (Heurtel, 6).