REBOLCADA INESPERADA

Scariolo: "És una decepció, però l'objectiu és la medalla"

El tècnic i els seus jugadors lamenten la clara derrota però esperen refer-se amb el bronze

rpaniagua40109420 gra379  estambul  turqu a   14 09 2017   el seleccionador na170914230448

rpaniagua40109420 gra379 estambul turqu a 14 09 2017 el seleccionador na170914230448 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Istanbul (enviat especial)

Després d’un torneig gairebé perfecte, Espanya va rebre una patacada tremenda en la semifinal. Eslovènia no va donar opció i la selecció es va quedar sense opcions massa aviat. No va competir el conjunt de Sergio Scariolo, que desitja girar full aviat i centrar-se en el duel pel bronze de diumenge. «Tenim un dia de decepció, però l’objectiu i l’èxit és una medalla. Això és molt complicat, s’ha de valorar l’esforç per recuperar-nos mentalment i pujar al podi», va reflexionar el tècnic italià. 

«Va ser el dia d’Eslovènia i no el nostre. Trobaven remei per a tot el que fèiem. Vam fallar tirs molt còmodes», va apuntar Scariolo, obsessionat amb el partit de diumenge. «Aquí hem vingut a guanyar medalla. Serà una gran cosa si ho aconseguim». El vestuari, mentrestant, es va mostrar molt dolgut amb la derrota davant un rival amb un nivell d’encert «per sobre del que és normal», va valorar Pau Gasol. 

«S’ha de pair això i preparar-nos per guanyar un bronze. No ens van sortir les coses i ens van fer tres triples a tauler, va ser frustrant. S’ha  d’assumir la derrota amb humilitat. Després de totes les baixes que hem tingut seria una alegria anar-nos-en d’aquí amb una medalla», va dir el pivot dels Spurs. 

 

Pau Gasol, defensat per Vidmar. / LEFTERIS PITARAKIS (AP)

«És un moment dur però ens hem d'aixecar ràpid. Eslovènia va fer un gran partit» (Marc Gasol)

Encert increïble

El seu germà va reconèixer el mal joc. «La nostra defensa va tenir massa fissures, no vam tenir el ritme mai. Els vam felicitar, van fer un gran partit», va assegurar el pivot català, que va anotar 12 punts. «És un moment dur, però ens hem d’aixecar ràpid, tenim un partit important pel bronze en dos dies», va afegir el jugador dels Grizzlies, de 32 anys. 

Notícies relacionades

Marc va remarcar la «consistència» del conjunt balcànic, que va saber controlar el duel en tot moment. No va titubejar mai el finalista. Fernando San Emeterio va coincidir en aquesta anàlisi. «Van fer un bàsquet molt bo, amb un percentatge d’encert increïble. Ens van crear molts dubtes amb la seva ratxa en el joc exterior. Se’ls ha de donar l’enhorabona. Són uns justos vencedors». El veterà aler del València Basket va dir que gairebé no van poder córrer i això va acabar sent un llast en el seu joc davant un rival que va aprofitar molt bé les cistelles fàcils que li va concedir Espanya. «Ens en anem tots fotuts, som un equip guanyador, però sabent que hi ha un partit més en què ens juguem una meritòria medalla. No podem abaixar els braços».

Willy Hernangómez es va referir també al partit pel tercer i quart lloc. «Tenim una bona oportunitat per aconseguir una medalla i passar el trago tan ràpid com sigui possible», va comentar l’ala pivot dels Knicks. L’altra cara de la moneda era Doncic, el completíssim jugador del Madrid, que va fer 11 punts, 12 rebots i 8 assistències. Es va acostar al triple doble. «Encara no em crec la victòria que vam aconseguir contra Espanya. És molt gran per al meu país», va assegurar l’estrella eslovena, un dels executors de la campiona.

Temes:

Eurobasket