L'EUROPEU DE BÀSQUET

Espanya manté el ritme davant Romania

Els joves de la selecció assumeixen galons en la tercera victòria davant l'amfitrió (91-50)

lmendiola39950104 gra320  cluj napoca  ruman a 04 09 2017  4 9 2017  el jugado170904201721

lmendiola39950104 gra320 cluj napoca ruman a 04 09 2017 4 9 2017 el jugado170904201721 / EFE Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

Pau Gasol no va jugar davant Romania. I tampoc va fer falta. El rècord de màxim anotador de la història dels Europeus, del qual només el separen 25 punts, pot esperar. La selecció va sobrada de forces i va mantenir el ritme de creuer amb què ha iniciat el campionat per dinamitar la resistència de l’amfitrió en un segon temps espectacular (91-50). Va ser una altra exhibició d’Espanya a Cluj, on avui es jugarà la primera plaça davant Croàcia.

A falta del seu referent a la pista, Marc va assumir els galons de comandament en el primer temps (11 punts i 8 rebots) perquè la selecció s’obrís camí. Després l’estrella dels Grizzlies es va quedar també a la banqueta. Així els joves van tenir la seva oportunitat.

La van tenir sobretot els debutants com Juancho Hernangómez (18 punts i 12 rebots), Sastre (10) i Oriola (11), que caminen amb pas ferm per aquest campionat, decidits a justificar els minuts que els dona el seleccionador amb la seva entrega. I també es van reservar un paper protagonista tant Willy Hernangómez (9 punts i 13 rebots), el pivot dels Knicks que ja va estar a Rio fa un any, com Guillem Vives (5 punts, 6 assistències).

Tots ells, acompanyats per la màgia de Sergio Rodríguez (7 punts i 7 assistències), van rematar la feina per sumar la tercera victòria a l’Eurobasket, tan plàcida com les viscudes contra Montenegro i la República Txeca, mentre els germans Gasol, Ricky i Abrines, que també descansa per recuperar-se de la seva lesió al turmell, van seguir l’acció des de la banqueta. 

REPARTIMENT DE MINUTS / No va resultar un partit tan vibrant com els dos precedents perquè Scariolo és conscient que, en campionats llargs com aquest Eurobasket, cal dosificar. Però Espanya, després d’uns primers minuts vacil·lants (21-19, m. 10), va tornar a estar a un nivell esplèndid per ganes, actitud i desig.

Notícies relacionades

Van tornar a estar en primera línia de l’escenari els germans Hernangómez. El seu pas per la NBA aquesta última temporada els ha convertit en unes alternatives més que fiables. Ho tenen tot. Talent, joventut i ambició. I ho demostren partit a partit.

Però en aquesta mateixa línia es mouen tots els homes de la banqueta. Quan salten a la pista ho fan disposats a buidar-se i aquesta mentalitat està fent que la primera fase de l’Eurobasket es converteixi en un immillorable trànsit cap a la lluita per les medalles. 

Temes:

Eurobasket