BÀSQUET

El Barça fa un salt de qualitat amb el fitxatge de Seraphin

El pivot internacional francès és la setena cara nova a la plantilla de Sito Alonso

lmendiola39547846 bra07  r o de janeiro  brasil   12 10 2013   el jugador kevi170804140652

lmendiola39547846 bra07 r o de janeiro brasil 12 10 2013 el jugador kevi170804140652 / Marcelo Say o

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola / Barcelona

El fitxatge de l’internacional francès Kevin Seraphin, de 27 anys i 2,08 d’alçada, després del seu pas per diversos equips de la NBA en aquests últims sis anys, deixa gairebé perfilada la plantilla del Barça. Seraphin firmarà contracte per a les dues pròximes temporades, fins al 30 de juny del 2019.

  

 La seva arribada suposa un salt de qualitat a la plantilla blaugrana que ja compta amb set cares noves respecte a la del 2016-17 amb les incorporacions dels bases Thomas Heurtel i Phil Pressey, l’aler Rakim Sanders, els ala-pivots Pierre Oriola i Adrien Moerman i el retorn del jugador del planter Marc García.

   

Guanyar títols

 El nou fitxatge blaugrana és un pivot de físic poderós, que domina el rebot, intimidador en defensa i amb importants recursos ofensius, que li permeten guanyar espai dins de la zona i anotar. A prop de cistella destaca pel seu bon joc de peus i el seu ganxo.

  

 Seraphin, que va viatjar a Barcelona dijous passat per sotmetre’s a la revisió mèdica, admet que la seva idea a l’acceptar l’oferta és disposar de minuts de joc i  lluitar per  títols. «Així que vaig saber que els Pacers no em volien jo volia tornar a Europa i vaig negociar amb el Barcelona perquè crec que és el millor per a la meva carrera», explica en una entrevista a 'Basket USA' el pivot nascut a Cayenne, a la Guaiana francesa, que ja va estar en contactes l’estiu passat amb el club blaugrana.

  

 Tallat pels Pacers dilluns passat, després de disputar 423 partits a la NBA (Washington, Nova York i Indiana), Seraphin va tancar l’últim curs amb una mitjana de 4,7 punts i 2,9 rebots per partit. Aquesta serà la seva segona experiència a Europa, ja que la temporada 2011-12 va passar per les files del Baskonia, amb el qual va disputar deu partits, arran del locaut de la NBA.

    

La incorporació de Seraphin, que competirà amb França en el pròxim Eurobasket, deixa el club blaugrana pendent només de resoldre la incorporació d’un aler.

  

 L’objectiu segueix sent l’hongarès Adam Hanga, renovat pel Baskonia que va igualar l’oferta del Barça, de la mateixa forma que va fer amb el base Larkin, que finalment ha recalat als Boston Celtics. Els dos clubs de la Lliga Endesa mantenen oberta una negociació per l’aler que podria fructificar les pròximes hores.

El Barça també ha confirmat aquesta mateixa setmana el retorn a la plantilla de l’escorta Marc García, de 21 anys i 1,97, a qui va cedir la temporada passada al Betis, que està ara immers en un conflicte amb l’ACB per mantenir la seva plaça a la Lliga Endesa.

  

 García, que va fer una mitjana de 4 punts en 9 minuts amb el Betis, és un dels jugadors més prometedors del bàsquet espanyol i va ser nomenat l’estiu passat el millor jugador de l’Europeu sub-20 amb la selecció. 

Notícies relacionades

    

El retorn de García es produeix alhora que s’han confirmat la sortida de Moussa Diagné, que se’n va com a cedit al Morabanc Andorra i de Stefan Peno, que ha arribat a un acord amb l’Alba Berlín d’Aíto García Reneses, amb una opció que es guarda el Barça per poder recuperar-lo en un any.