els 'play-off' de la lliga endesa

El Barça s'aferra a una reacció desesperada

Un equip blaugrana en quadro ha de superar el factor pista davant el València

tomic

tomic

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

El Barça Lassa es juga l'última carta d'una temporada per oblidar. Abans d'afrontar una renovació que ha de ser a fons, l'equip blaugrana intentarà una reacció desesperada d'última hora en una Lliga Endesa que se li va complicar al perdre el factor pista en el penúltim partit, en el qual va sucumbir davant l'Iberostar Tenerife al Palau. Així que el conjunt de Georgios Bartzokas haurà d'iniciar el play-off plantant cara a un València Basket que tindrà en el pitjor dels casos dos dels tres partits a casa, el primer aquesta mateixa tarda.

I el Barça arriba a aquesta cita amb massa dubtes i baixes d'entitat, com les de Doellman, Navarro i Ribas. A més, el club ha tallat en les dues últimes setmanes els lesionats Shane Lawal i Vitor Faverani, així que Bartzokas només compta amb el jove Moussa Diagne com a recanvi d'Ante Tomic a la pintura. Per part valenciana, Pedro Martínez només ha de lamentar la baixa del belga Sam van Rossom, però seguirà comptant amb dos homes per a la posició de base: Antoine Diot i Guillem Vives.

«Els play-off són un gran repte i una missió difícil per a nosaltres perquè no tenim el factor pista a favor i necessitarem fer un esforç extra», va assegurar ahir Bartzokas.

EFEMÈRIDES

L'únic element que juga a favor del Barça, de moment, és la història, ja que no cau en els quarts de final des de fa 12 anys (la temporada 2004-05, davant l'Estudiantes i a cinc partits). A tres partits, el Barça no perd en aquesta ronda inicial des de la campanya 1991-92 (amb el Reial Madrid per 2-0). S'han complert també 25 anys d'aquesta negativa efemèrides.

Notícies relacionades

Els homes que li queden a Bartzokas intentaran fer honor a aquesta estadística davant un València que es juga ni més ni menys que entrar a l'Eurolliga. «En quarts de final, el factor pista és molt més important perquè és a tres partits. Hem d'anar a totes i tornar a Barcelona amb una victòria», ha advertit Tomic, tercer jugador de la lliga regular amb millor valoració (20,1) i màxim rebotejador (7,88).

En les quatre ocasions que el Barça i el València s'han enfrontat en play-off, la victòria ha sigut blaugrana, però aquesta temporada el balanç en els duels és favorable als valencians, que van guanyar a casa i en les semifinals de la Copa del Rei i van perdre al Palau Blaugrana (94-82).