BÀSQUET

Una altra patacada del Barça

L'equip blaugrana cau amb claredat a València i s'allunya del primer lloc de la Lliga (76-59)

 

  / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Nou examen per al Barça, nou suspens. L’equip de Georgios Bartzokas va encaixar una dura derrota a València (76-59), que li complica el futur i l’allunya de les quatre primeres posicions de la Lliga, que donen avantatge de pista en els play-off.

La desfeta dels blaugranes a la Fonteta va ser doble. A més de perdre, va perdre l’average contra un rival directe, al qual havia superat de 12 punts al Palau. El Barça sembla incapaç de guanyar una sola batalla en una temporada per oblidar, que només fa que arrossegar pel fang el nom de l’entitat.

L’equip blaugrana segueix en caiguda lliure, incapaç de redreçar la seva trajectòria i de mostrar signes de millora, per més que ja estigui fora de l’Eurolliga i disposés d’una setmana per preparar la cita de La Fonteta. «Hem de ser més sòlids, competir amb més força i lluitar per cada possessió i no ho hem fet», va admetre Bartzokas, que creu que a l’equip li falla la química i la competitivitat per una temporada tan marcada per les lesions. 

ORIOLA, HEROI INESPERAT

Notícies relacionades

El València, encara deprimit per la derrota en la final de l’Eurocup, va deixar els blaugranes en evidència. L’equip de Pedro Martínez hi va posar més ganes i va competir millor: va deixar els barcelonistes en uns raquítics 59 punts, els va esborrar de la lluita pel rebot (46 per 20) i els va fer avergonyir pel que fa a actitud i determinació, com la que va mostrar l’ala pivot valencianista Pierre Oriola, un dels herois de la vetllada amb els seus 14 punts i 7 rebots en 15 minuts. San Emeterio (12) i Thomas (10) el van secundar.

Tomic, amb 13 punts i 11 rebots, va ser dels pocs que va transmetre motivació entre els blaugranes, que veuen que l’única esperança de millora potser passa pel retorn dels lesionats DoellmanNavarro Faverani, tot i que tampoc sigui una garantia. El lideratge de Rice (13 punts, 2 assistències) va tornar a quedar en evidència i també es va trobar a faltar més encert per part d’uns apagats Perperoglou Koponen (5 punts cada un), Oleson (2) i Vezenkov (0). Un llast massa pesat de gestionar. 

València Basket, 76- FC Barcelona, 59

FC Barcelona Lassa: Rice (13), Oleson (2), Perpeloglou (5), Claver (8), Tomic (13) -cinc titular-; Vezenkov (-), Peno (-), Eriksson (7), Diagné (6), Koponen (5) i Renfroe (-).