BÀSQUET

D'homenatge festiu a funeral

La Penya va celebrar el 50è aniversari del primer títol de Lliga i va comptar amb un ampli suport institucional

lmendiola37735873 gra136  badalona  barcelona   19 03 2017   el presidente del170319192004

lmendiola37735873 gra136 badalona barcelona 19 03 2017 el presidente del170319192004 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts

L’Olímpic confiava que el dia de Sant Josep fos una jornada festiva que es recordés: el 50è aniversari del primer títol de Lliga verd-i-negre, l’homenatge als campions que van aixecar el títol el 1967; una àmplia presència de personalitats polítiques a la llotja (Junqueras, Artur Mas, Pablo Iglesias, García Albiol...), per visualitzar el suport institucional al club, que comença a entreveure la llum al final del túnel de la crisi, després del seu pacte amb l’Ajuntament de Badalona. Però el derbi va deixar tothom glaçat. Els aficionats que esperaven una alegria del seu equip, que havia resolt de forma favorable els últims tres partits a casa i portava una trajectòria ascendent. I el mateix equip verd-i-negre, que va desaparèixer i va ser incapaç de plantar clara. 

    «Crec que el nivell defensiu que ha imposat el Barcelona ens ha afectat massa. Hem sigut incapaços d’adaptar-nos a la seva duresa», va confessar el tècnic verd-i-negre Diego Ocampo. «A la primera meitat no hem controlat el rebot defensiu ni tampoc hem atacat prou bé el bloqueig directe. Però hem competit. Crec que en el tercer quart hem atacat molt malament, amb un excés d’estrès. I això ens ha ficat en una bola de nervis».

Notícies relacionades

    «Esperàvem un partit difícil i així ha sigut», va apuntar el tècnic barcelonista Bartozkas. «Hem estat sòlids en defensa en el tercer quart, que és quan hauríem pogut obrir bretxa», va indicar el preparador grec, que es va queixar del calendari. «L’ACB i l’Eurolliga s’han d’asseure a la mateixa taula i no permetre que els equips juguem en menys de dos dies dos partits. Per als equips espanyols, no només per al Barça, és molt difícil combinar les dues competicions al màxim nivell».     

Els herois del 67 

En l’inici del partit, el club va retre homenatge a l’equip de la primera Lliga del club el 1967. En l’acte, on van rebre un record de mans del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, hi van participar els protagonistes d’aquell èxit: Nino Buscató, Josep Lluis Cortés, Joan Fa, Narcís Margall, Guifré Gol, Josep María Oleart, Amador Rojas i Ramón Moliné. I també familiars dels difunts Alfonso Martínez, Enric Margall, de l’entrenador Eduardo Kucharski, del president Juan Walter, del directiu Daniel Fernández i del delegat Joan Jou.