BÀSQUET

El Barça assalta Badalona i deixa la Penya en una situació crítica

Un parcial de 6-29 en el tercer quart decideix per als blaugranes un derbi de pèssima qualitat (56-76)

GRA131. BADALONA (BARCELONA), 19/03/2017.- El escolta del Divina Seguros Joventut Sergi Vidal (d) lanza a canasta ante la oposición del ala-pívot del FC Barcelona Lassa Víctor Claver (i) durante el partido correspondiente a la vigésimo quinta jornada de la Liga Endesa disputado en el Pabellón Olímpico de Badalona. EFE/Alejandro García / Alejandro García (EFE)

GRA131. BADALONA (BARCELONA), 19/03/2017.- El escolta del Divina Seguros Joventut Sergi Vidal (d) lanza a canasta ante la oposición del ala-pívot del FC Barcelona Lassa Víctor Claver (i) durante el partido correspondiente a la vigésimo quinta jornada de la Liga Endesa disputado en el Pabellón Olímpico de Badalona. EFE/Alejandro García
lmendiola37736279 badalona    19 03 2017     perperoglou encesta ante jordan  170319183802

/

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La Penya intentarà com més aviat millor oblidar el derbi viscut aquest diumenge a Badalona. El Barça hauria de fer el mateix. El partit, que es va trencar en un tercer quart catastròfic per als verd-i-negres, en què van encaixar un parcial de 6-29 en contra, no passarà a la història per la seva qualitat. En aquests 10 minuts es va condensar el poc bàsquet que es va veure a l'Olímpic. I només va arribar d'una part. La resta va ser per oblidar. Al Barça, això sí, el triomf per 56-76 li servirà per recompondre part de la seva castigada moral per la suma de decepcions que encadena. La derrota, mentrestant, complica més la situació de la Penya a la taula i suposa un seriós avís del que li queda per davant en aquest exigent final. L'esplèndida aportació de Perperoglou i Koponen, tots dos amb 19 punts, va facilitar el camí per als barcelonistes.

El primer temps ja va fer evident que es tracta de dos equips en una situació delicada. La Penya per sortir de la part baixa de la classificació. El Barça, per trobar-se a si mateix i deixar aquesta imatge d'inconsistència que transmet partit rere partit.

Homenatge als campions del 67

En l'inici del partit, el club va rendir homenatge a l'equip que va conquistar la primera lliga del club el 1967. En l'acte, on van rebre un record de mans del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, van participar els protagonistes d'aquell èxit: Nino Buscató, Josep Lluis Cortés, Joan Fa, Narcis Margall, Guifré Gol, Josep María Oleart, Amador Rojas i Ramón Moliné. I també familiars dels fallecidos Alfonso Martínez, Enric Margall, de l'entrenador Eduardo Kucharski, del president Juan Walter, del directiu Daniel Fernández i del delegat Joan Jou. 

Dotze pèrdues van acumular els verd-i-negres; onze els blaugranes, una mostra de l'espessor de les accions, dels problemes per desenvolupar el seu joc amb criteri en les dues plantilles i això va deixar 20 minuts d'espessor, d'accions inconnexes, de males passades i pitjors resolucions.

Després d'un primer quart en què la Penya va intentar córrer, i el Barça va viure de les accions de Claver, el partit es va enfonsar en un fangar fins al descans (28-32 . Set minuts va trigar el Divina Joventut a sumar un parell de cistelles. Gairebé idèntics problemes va tenir el Barça per sumar, amb Claver i Perperoglou a la banqueta, incapaç d'un sol home que lideri a la canxa, perquè ni Rice ni Renfroe semblen en condicions d'imposar el seu segell, ficats com estan en una crisi de joc.

PARCIAL LETAL

El drama per a la Penya és que va ser incapaç de reaccionar en la represa. Al contrari. El seu bloqueig mental i la seva falta d'idees va ser a més en un tercer quart del pitjor que se li ha vist a l'equip d'Ocampo aquesta temporada. Va resultar catastròfic per als seus interessos, amb un parcial de 6-29, que van deixar resolt el desenllaç, situant l'avantatge dels blaugranes en la frontera dels 30 punts (34-61).

Notícies relacionades

El Barça va encarar la represa amb millor actitud i un protagonisme clar de Perperoglou i Koponen, que va servir per marcar un parcial de 0-20 en a penes sis minuts. Però que els avantatges no paressin de créixer, no va ser tant mèrit dels blaugranes com culpa de l'equip de Badalona, que es va veure totalment superat per la pressió. Cadascun va intentar fer la guerra pel seu compte. L'únic verd-i-negre que va aconseguir sumar en aquells 10 minuts 'horribilis' va ser el jove Dimitrijevic, amb dos triples, a qui el club va renovar en la prèvia amb un contracte fins al 2021.

Situat ja en la frontera de la trentena (36-66, m. 33), l'últim període es va convertir per a la Penya en una oportunitat per reduir un càstig tan dolorós i el Barça, mentrestant, va decidir no fer més sang i repartir minuts, també per a Navarro que va reaparèixer després de la seva operació d'apendicitis, i el lideratge del qual el necessitarà l'equip per sortir de la mediocritat.

Divina Joventut, 56- FC Barcelona, 76