LLIGA ENDESA

Així va ser la gran cistella de Bourousis per mantenir viu el Baskonia davant el Barça

El jugador grec va forçar sobre la botzina la pròrroga, en què els vitorians es van acabar imposant

/ DAVID AGUILAR / EFE

1

Amb aquesta increïble cistella, el pivot de Laboral Kutxa Baskonia Ioannis Bourousis va portar el tercer partit de les semifinals davant el FC Barcelona a una pròrroga en què es van acabar imposant per 89-83. Una gran cistella del base txec Tomas Satoransky quan faltaven només nou dècimes per acabar, deixava gairebé sense opcions els bascos d'allargar la sèrie forçant un quart partit de nou a Vitòria

Sense temps mort per organitzar una última acció, l'aler hongarès Adam Hanga va treure del fons a la desesperada buscant el miracle. La seva passada, més pròpia d'un 'quarterback', va travessar tota la pista i va agafar desprevinguda la defensa blaugrana. El grec Bourousis, que era sota el cèrcol, va guanyar l'esquena a Tomic i, mig caient pel contacte amb el croat, va fer un tir a taula que va entrar plorant sobre la botzina.

La bogeria es va desfermar en un Fernando Buesa Arena que no va deixar de creure en la remuntada i que va disfrutar d'un últim minut de bogeria, a l'altura d'un partit espectacular que s'acabaria emportant el conjunt de Velimir Perasovic després d'un parcial de 13-7 a la pròrroga. Hi haurà quart partit i, després de veure l'espectacle d'ahir a la nit, serà un regal.