EL TOP 16 DE L'EUROLLIGA

El Barça recorre a l'èpica per tombar el Madrid

La fe sosté els blaugranes, liderats per Satoransky, després d'una increïble remuntada blanca (72-65)

lpedragosa33215674 barcelona    17 03 2016      chechu rodriguez  pie160317231133

lpedragosa33215674 barcelona 17 03 2016 chechu rodriguez pie160317231133

3
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

L’èpica va sostenir el Barça en un partit memorable contra el Madrid, que l’impulsa a la tercera plaça del Top 16. El va tenir guanyat l’equip blaugrana, liderat per un immens Satoransky, apuntalat per una esplèndida aportació de Perperoglou, Doellman i Dorsey, després d’un primer temps modèlic, en què va atresorar 25 punts de marge (31-6). Va arribar a veure-ho després molt difícil després d’una remuntada espectacular del Madrid  (52-58). I la fe, finalment, va sostenir l’equip barcelonista en un final agònic, igual que fa set dies davant el CSKA, dues victòries que li dibuixen un panorama idoni per arribar als quarts de final de l’Eurolliga. És la tercera victòria davant els madridistes de la temporada. 

INICI PERFECTE

En els 10 minuts inicials, els més pròxims a la perfecció entregats aquesta temporada, el Barça va passar per sobre del Madrid amb una superioritat insultant. El resultat ho diu tot: 25-4.

L’exhibició va arribar en tots els fronts. La solidaritat i el desplegament físic en defensa va tancar qualsevol via d’atac per al Madrid. La presència de Dorsey va tenir un efecte intimidador. Per anotar dues cistelles, els madridistes van necessitar 18 tirs. En canvi, els jugadors del Barça, amb Satoransky, percudint (va sumar 10 dels 25 punts inicials) i fent saltar una vegada i una altra el sistema defensiu blanc, es van mostrar infal·libles: 10 dels 12 primers tirs sumats, inclosos tres triples. 

Laso ho va intentar tot per canviar la dinàmica. Va recórrer a Rudy, fortament xiulat pel públic. Ho va intentar amb Nocioni, per endurir el perfil del seu equip. Va ser, però, el mateix Barça el que li va donar la resposta amb unes rotacions que no van aconseguir mantenir la consistència inicial, cosa que, per un altre costat, era gairebé impossible.

La pèrdua del punt d’agressivitat inicial en els homes de Pascual es va unir amb uns minuts d’inspiració blanca, especialment de Llull que van afavorir un parcial de 0-11 per als blancs i un canvi de registre inesperat, immerescut per als blaugranes, i una bombona d’oxigen per als madridistes que van recuperar terreny al descans (40-28) més enllà del que podien somiar.

El partit, en qualsevol cas, va entrar en una dinàmica molt diferent en la represa. Després de suavitzar un marcador tan advers, el Madrid va guanyar en confiança i va recuperar el pas. I, en canvi, els signes vitals del Barça van experimentar una caiguda espectacular i inesperada.

BAIXADA MENTAL

Tot va començar per la baixada de Satoransky, amb símptomes de pagar el gran desplegament físic inicial. També per la lesió de Ribas. De sobte, va aparèixer un equip vacil·lant, que sense la força de Dorsey, limitat per les faltes, i amb un Tomic superat, va començar a fer aigües en defensa, va perdre l’ordre, i va tornar al perfil desconcertant que ha representat un llast en moltes fases de la temporada. Els tirs lliures fallats per Samuels i Dorsey (9 de 10) tampoc van ajudar en aquells instants.

Notícies relacionades

L’equip de Laso es va apoderar completament de la situació en cinc minuts del Barça aquesta vegada per oblidar, que va passar d’una posició més que confortable (49-32, m. 25) a precipitar-se per un abisme de males sensacions fins a encaixar un dur parcial de 3-19, amb què van portar el partit a la situació desitjada a l’últim quart (52-51), amb una dinàmica favorable i tot de cara.

En aquell moment crític, quan el Madrid semblava llançat cap al triomf (52-58, m. 32) Satoransky va tornar a enganxar l’equip blaugrana amb cinc punts consecutius. I el cop de caràcter del base txec, l’entrada de Dorsey per Tomic i el pas endavant de Perperoglou, amb un Palau entregat, va recuperar el Barça, que va veure el camí per apoderar-se d’un triomf de gran valor. 

FC Barcelona, 72 - Reial Madrid, 65

Reial Madrid: Llull (7), Carroll (9), Maciulis (-), Reyes (11), Ayón (16) –cinc inicial- Rivers (2), Rudy (-), Nocioni (5), Rodriguez (8), Lima (4), Taylor (3).  8 de 27 triples (Carroll, 3) 36 rebots, 13 of. (Ayón, 7). 13 assistències (Rodríguez, 6).Parcials: 25-4; 15-24; 12-23; 20-14