les reaccions a l'eliminació de la copa

El Barça reafirma la seva confiança en Pascual

L'equip blaugrana tanca el fitxatge de Dorsey, un revulsiu d'urgència

 

  / EFE / LAVANDEIRA JR

3
Es llegeix en minuts
L. M. / LA CORUNYA

el Barça no es qüestiona la continuïtat de Xavi Pascual i reafirma la seva confiança en el tècnic de l'equip de bàsquet després de patir a la Copa davant el Bilbao Basket «una de les derrotes més dures dels últims anys», com va admetre el mànager general de la secció, Joan Creus. «Hi ha màxima confiança en l'entrenador. Hem d'aixecar-nos i seguir endavant», va valorar.

El to general d'autocrítica dins de la plantilla («hem de dir que ho sentim, hem jugat per sota del nostre nivell», va assumir el tècnic) i l'acceptació que l'equip ha estat lluny del nivell esperat en el torneig corunyès no és obstacle perquè el club faci pinya i intenti girar full, ja que ho valora com un episodi puntual i decidit a centrar-se en el compromís més immediat. Al Barça l'espera divendres que ve l'Olympiacos al Palau, en un partit del Top 16 vital per als blaugranes, que no poden fallar per no dinamitar les seves opcions de classificació. El Barça ha tancat la primera volta amb 3 victòries i 4 derrotes. «Sé que serà difícil per a l'aficionat, que tenia grans expectatives en aquesta Copa. Per a nosaltres és una derrota important, que no esperàvem. Però volem demostrar que poden comptar amb nosaltres i que tirarem això endavant», va proclamar Creus.

DEFENSA DE NAVARRO I TOMIC / Si el club ha fet autocrítica després de la inesperada derrota dasvant el Bilbao Basket i del pobre rendiment col·lectiu, ha quedat limitada al nivell intern. Creus va defensar els jugadors en general i especialment Tomic i Navarro, els dos grans referents de l'equip, que amb prou feines van tenir protagonisme en el partit de quarts.

Navarro va llançar tres vegades a cistella davant el Bilbao i va sumar 6 punts en tan sols 10 minuts. Tomic, molt desencertat des de fa unes quantes setmanes, va acabar amb 8 punts i 4 rebots. «És cert que Tomic va començar molt bé i ara ha tingut una baixada, però esperem recuperar-lo. I a Navarro, que és el millor jugador que ha tingut el Barça en la seva història, li passa el mateix. Tots els jugadors passen per això», diu.

El mànager general del bàsquet assumeix que el Barça va afrontar el partit «per sota del que era exigible» en declaracions a El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio, però defensa la qualitat de la plantilla. «Veig els jugadors entrenar-se cada dia, els conec. Sé que tenen un cor gran, segur que lluitaran per sortir del mal pas. Segur que donarem un cop a la taula i tirarem cap amunt».

DOS TÍTOLS DE DEU / El més damnificat per la derrota, en qualsevol cas, ha sigut Pascual, que acapara gran part de les crítiques dels aficionats del Palau. El Barça no havia caigut mai a quarts en els vuit anys que fa que el tècnic de Gavà, de 43 anys, està al capdavant de la banqueta barcelonista.

Pascual va assumir el càrrec per la destitució del seu antecessor, Dusko Ivanovic, el febrer del 2008, curiosament a causa d'una altra derrota a quarts de final de la Copa davant el Bilbao i unes desafortunades paraules posteriors («Estic tranquil, perquè estic treballant al més honestament que puc. No puc fer-ho millor del que ho estic fent amb l'equip que tinc», va afirmar) que van causar molt malestar en el llavors president Joan Laporta, que el va cessar de forma fulminant.

En els seus primers anys, Pascual va forjar una brillant carrera (acumula 12 títols, inclosa l'Eurolliga del 2010), però en els últims tres anys només ha sumat la Lliga del 2014 i la Supercopa d'aquesta temporada, dos dels últims 10 títols en joc.

Notícies relacionades

EL RELLEU DE LAWAL / Com a revulsiu d'urgència per recuperar l'equip, el Barça va confirmar la incorporació de pivot Joe Dorsey, de 2,03 i 32 anys, amb un contracte fins a final de temporada. Procedent del Galatasaray, on ha acreditat 7,9 punts i 6,5 rebots en 17 minuts, Dorsey ocuparà la plaça del lesionat Shane Lawal, amb una lesió de lligaments del genoll que el tindrà de baixa uns tres mesos.

«Vaig parlar amb Oleson abans que es tanqués tot», va explicar Dorsey sobre la seva decisió. «També amb Ribas, amb qui vaig jugar al Baskonia. Estic emocionat de tornar a casa».