Orenga sorprèn amb Abrines i aposta per Ibaka a la llista del Mundial

L'aler del Barça és la gran novetat en el grup de 12 convocats que inclou els sis de la NBA

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / Barcelona

El jove aler del Barça, Álex Abrines, és la gran sorpresa de la llista d'Espanya per a la Copa del Món de bàsquet (30 d'agost al 14 de setembre) facilitada pel seleccionador Juan Antonio Orenga en un acte al CaixaForum de Madrid.

Abrines, de 20 anys i 1,98 metres d'estatura, que ha fet un pas endavant aquesta temporada en l'equip blaugrana, amb el qual s'ha proclamat campió de Lliga, ocuparà la plaça de Fernando San Emeterio, l'aler del Baskonia. El tècnic castellonenc ha apostat per Serge Ibaka, el jugador dels Oklahoma City Thunder, en detriment del madridista Nikola Mirotic, ja que només es pot incloure un jugador nacionalitzat a la llista, segons les normes FIBA.

Notícies relacionades

Álex ha fet una gran temporada i hem d'obrir les portes al talent futur i present”, ha explicat Orenga per justificar la seva decisió. Després, sobre l'elecció d'Ibaka en comptes de Mirotic. El tècnic ha comentat: “La temporada de Serge ha estat superba, igual que la de Mirotic en el 90%. Però era més important aquest any la presència d'Ibaka per buscar un punt diferencial i d'equilibri”, ha afegit Orenga

La convocatòria

La llista de la selecció per al Mundial, que es disputarà en diverses ciutats espanyoles (Granada, Sevilla, Bilbao, Las Palmas, Barcelona i Madrid) des de finals d'agost la componen com a bases: José Manuel Calderón (New York Knicks), Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Sergio Rodríguez (Reial Madrid); com a alers: Juan Carlos Navarro i Álex Abrines (FC Barcelona), Sergio Llull i Rudy Fernández (Reial Madrid); com a pivots: Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Marc Gasol (Memphis Grizzlies), Serge Ibaka (Oklahoma Thunder), Felipe Reyes (Reial Madrid) i Victor Claver (Portland Trail Blazers). Com a jugadors convidats hi haurà Pau Ribas (València), Dani Díez (Reial Madrid) i Guillermo Hernángomez (Cajasol).

Temes:

Serge Ibaka