Impost municipal

El sector logístic rebutja la ‘taxa Amazon’ de l’Ajuntament de Barcelona

Consideren «discriminatori» el tribut amb el qual el consistori vol fer més competitiu el comerç de proximitat

El sector logístic rebutja la ‘taxa Amazon’ de l’Ajuntament de Barcelona

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització empresarial de Logística i Transport UNO ha mostrat el seu «rebuig absolut» a la taxa de l’Ajuntament de Barcelona per gravar empreses de repartiment a domicili que facturin més d’un milió d’euros a l’any per entregues a destinacions finals, coneguda com a ‘taxa Amazon’.

En un comunicat, aquest dimecres la patronal ha criticat que es tracta d’un tribut «discriminatori» que incrementa els costos d’un servei d’interès econòmic general i que redueix les alternatives de venda d’empreses minoristes de totes les mides.

El president d’UNO, Francisco Aranda, ha defensat el sector com «la via eficient perquè el petit comerç i les pimes tinguin la possibilitat d’obrir les seves fronteres i vendre més enllà del seu barri» i creu que la taxa, en els seus termes, obstaculitzaria la seva competitivitat.

«Mesura inflacionista»

Aranda ha argumentat que, malgrat que el tribut municipal es fonamenta en la necessitat de cobrir les desigualtats competitives amb el comerç de proximitat, aquest acabarà afectat per la taxa igual que els clients que viuen a les zones afectades.

Notícies relacionades

Ha titllat la mesura d’«inflacionista» i sobre els arguments ambientals del Govern d’Ada Colau i Jaume Collboni creu que taxar les vendes ‘online’ estimula les compres físiques i, en conseqüència, augmenta els desplaçaments particulars i la congestió a la ciutat.

Així mateix, ha considerat que «ataca els principis tributaris» perquè grava l’activitat econòmica de l’operador postal –és el subjecte passiu de la taxa– partint de la seva facturació, no de l’ús del domini públic, com, segons ell, pretén defensar l’ajuntament.