Del 31 de gener al 3 de febrer

Una vaga de taxis amenaça la fira ISE a Barcelona

El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ho ha anunciat després de la marxa lenta d’aquest dimarts

Una vaga de taxis amenaça la fira ISE a Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sector del taxi ha convocat una aturada total durant la fira Integrated Systems Europe (ISE) a Barcelona, que se celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona entre el 31 de gener i el 3 de febrer. Ho ha anunciat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, després que els taxistes votessin a mà alçada entre aquesta opció o continuar aquest dimarts la marxa lenta que ha agrupat més de 300 taxis per reclamar a la Generalitat que prohibeixi la tarifa variable utilitzada per les plataformes.

Notícies relacionades

Álvarez ha assegurat que durant l’aturada faran «operacions candau, marxes cargol, bloquejos a punts estratègics i marxes lentes per dir: ‘Ja n’hi ha prou’». Tant Élite Taxi com el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), organitzadors de la marxa, han criticat que ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni el conseller de Territori, Juli Fernàndez, els hagin rebut al Parlament com havien demanat.

El sector exigeix al Govern que defineixi les plataformes a la llei del taxi com a operadors de transport i «que hagin de tenir l’objecte social a Espanya, la seu social a Espanya i tributar a Espanya, que no puguin fer descomptes agressius com estan fent i tinguin un màxim de vehicles». També demanen que es limiti el nombre de taxis que poden estar adscrits a un mateix operador a un 15% del total de les llicències en l’àmbit de Catalunya. A més, reclamen que s’ordeni als Mossos d’Esquadra i a la Guàrdia Urbana de Barcelona que «facin fora ja els VTC de plataforma que són il·legals» de la ciutat.