El temps

¿Quines ratxes de vent s’esperen aquest dimarts a Barcelona i a la resta de Catalunya?

El vent de ponent s’espera que bufi amb més intensitat a les zones més al sud i als llocs més elevats

¿Quines ratxes de vent s’esperen aquest dimarts a Barcelona i a la resta de Catalunya?

ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts, Barcelona i la resta de Catalunya viuran episodis de forts vents que, en alguns casos, poden arribar als 100 km/h. Protecció Civil va activar ahir el pla VentCat amb una sèrie de recomanacions als ciutadans per a les pròximes hores.

Vent de ponent

El vent de ponent s’espera que bufi amb més intensitat a les zones més al sud i als llocs més elevats. Al Garraf i a les muntanyes del prelitoral es preveuen fortes ratxes de vent que poden arribar, de manera puntual, als 120 km/h. A la costa del Maresme, el vent serà més feble tot i que també poden arribar a superar els 70 km/h, sobretot a mig matí.

Notícies relacionades

A Barcelona ciutat, el vent també bufarà amb força. Els models indiquen que es poden arribar a velocitats de 80 m/h i arribar als 90 km/h en punts concrets com Collserola, la façana marítima i la part alta de la Diagonal. El pic més fort pot tenir lloc des del migdia fins al vespre.

Tot i que els models meteorològics apunten a aquesta situació, tot dependrà del pas de la borrasca Fien per Catalunya. Les ratxes màximes previstes per a aquest dimarts són, de moment, una orientació del que pot passar durant la jornada.