A la Fira de Montjuïc

Torna el Festival de la Infància amb 40 activitats per als nens i nenes de Barcelona

  • FOTOGALERIA | Comença el Festival de la Infància de Barcelona

Torna el Festival de la Infància amb 40 activitats per als nens i nenes de Barcelona

FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tradicional Festival de la Infància de Barcelona, que compleix 60 anys, obre aquest dimarts les portes al recinte firal de Montjuïc, on ha organitzat una quarantena d’activitats lúdiques i educatives per a nens d’entre 5 i 12 anys, la majoria inspirades en els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

La 60a edició del Festival de la Infància, organitzat per la Fira de Barcelona, tindrà lloc des del 27 i fins al 31 de desembre al Palau 2 i a la Plaça de l’Univers del Recinte Firal de Montjuïc, en un espai de 16.000 metres quadrats, i ha recuperat el seu nom original després que es rebategés els últims anys com la ‘Ciutat dels somnis’.

La presidenta del Festival de la Infància de Barcelona, Núria Basi, ha destacat que «torna el Nadal i ho fa un dels esdeveniments amb més tradició de la ciutat que celebra els seus 60 anys amb la satisfacció d’haver fet disfrutar generacions i generacions de barcelonins i barcelonines que encara mantenen en el record la seva visita al saló».

«Aquest esperit és justament el que ens anima a continuar treballant per mantenir-nos com una de les cites ineludibles durant les festes», ha ressaltat Basi.

Homenatge als Jocs Olímpics Barcelona’92

L’emblemàtic esdeveniment de Fira de Barcelona ret aquest any un homenatge als Jocs Olímpics de l’any 1992, segons ha anunciat la directora del Festival, Anna Ventura, que ha detallat que «hi haurà 40 activitats lúdiques, inspirades en aquella cita, i repartides en cinc àrees: Esport, Cultura, Ciutat, Alimentació i Creativitat».

«Els nens i nenes podran practicar els seus esports preferits, conèixer de prop Barcelona a través de tallers, disfrutar d’espectacles, i divertir-se i aprendre a través de jocs sobre alimentació i creativitat», ha assenyalat Ventura.

Futbol, bàsquet, ciclisme, golf i voleibol seran alguns dels protagonistes de l’àrea esportiva que tindrà diverses pistes per poder practicar fins a 12 disciplines diferents que actualment estan dins del programa olímpic, incloent-hi les més recents com el ‘parkour’, l’‘skat’ i l’escalada.

Música i cultura

Per la seva banda, l’espai cultural tindrà Dàmaris Gelabert al capdamunt del cartell d’un programa que organitzarà 19 espectacles durant els cinc dies de celebració del Festival de la Infància. La cantant infantil oferirà dos concerts: un el dia 27 al matí, i a la tarda el seu ‘show’ «Mou el cos» en què repassarà el seu repertori més popular.

L’escenari del Festival de la Infància també acollirà altres actuacions, com ‘La tresca i la verdesca’, amb el muntatge ‘Zum’; el mag Enric Maggoo, amb ‘L’últim il·lusionista’, i el freestyler José Farreras, amb una demostració de tocs de pilota.

A més, hi haurà un circuit per posar-se en forma i menjar com un esportista d’elit; una sessió per aprendre a construir l’estrella que corona la torre de la Verge de la Sagrada Família; tallers de titelles i d’altres manualitats, així com la possibilitat de poder participar en una gimcana a la recerca de Cobi, la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Tallers per ensenyar a protegir-se a internet

Notícies relacionades

Per a la celebració del Festival de la Infància, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) organitzarà al saló els Jocs de les Dades Segures, unes olimpíades especials, on els nens posaran a prova les seves habilitats a l’hora de protegir les dades personals en l’entorn virtual, segons ha anunciat l’APDCAT, que vol ensenyar als nens a protegir les seves dades personals a internet i, així, estendre una cultura de la privacitat i protecció de dades entre la ciutadania.

Les entrades per al Festival de la Infància, amb accés per la Plaça de l’Univers en dos torns a escollir: de matí (de 9 h a 16 h) o de tarda (de 17 h a 21 h) per regular l’afluència de públic, es poden adquirir a partir de 8 euros, l’entrada individual, i de 16 euros el paquet familiar, que inclou dos adults i dos nens.