Precampanya electoral

Una enquesta de Junts dona a Trias la victòria a les municipals de Barcelona

  • El sondeig atribueix a l’exalcalde entre 10 i 12 regidors, per davant dels comuns d’Ada Colau, que en retindrien entre nou i 10

Una enquesta de Junts dona a Trias la victòria a les municipals de Barcelona

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una enquesta encarregada per Junts a l’empresa de demoscòpia GAPS dona la victòria electoral a Barcelona a Xavier Trias, que obtindria entre 10 i 12 regidors. Segons el pronòstic, la candidatura de l’exalcalde quedaria per davant de la formació d’Ada Colau, que n’aconseguiria entre 9 i 10.

L’enquesta es va elaborar entre el 2 i el 10 de setembre, tres mesos abans que Trias anunciés que es presentarà a les eleccions. La mostra es basa en 803 entrevistes a ciutadans de Barcelona més grans de 18 anys i dibuixa uns resultats electorals ajustats, amb el PSC i ERC empatats en el tercer lloc amb entre 8 i 10 regidors.

L’enquesta de Junts, a la qual ha tingut accés Efe, vaticina entre dos i tres regidors per al PP i entre zero i dos per a Vox. No dona entrada a l’ajuntament ni a la CUP ni a Ciutadans.

Neteja i inseguretat

Amb un marge d’error admès per l’empresa demoscòpica del 3,53%, l’enquesta situa la neteja (24,9%), la inseguretat (23,9%) i la mobilitat (7,9%) com els principals problemes de Barcelona destacats pels entrevistats. Així mateix, situa els votants de Junts com els que més reclamen un canvi en el govern municipal.

A l’enquesta de Junts, Trias figura com el candidat preferit per un 22,3% dels enquestats, seguida d’Ada Colau (14,7%), Ernest Maragall (9,7%) i Jaume Collboni (9%). L’exalcalde ja ha anunciat que la ‘número dos’ de la seva llista serà Neus Munté i el tres, Jordi Martí.

Notícies relacionades

Xavier Trias apareix també com el candidat que millor lluitaria contra la delinqüència i l’incivisme. En canvi, és superat per Ada Colau com el millor per fer una ciutat més saludable i sostenible.

Per estimació de vot, l’enquesta atorga a Junts entre un 21,9% i un 23,1% de vots; a BComú, entre un 18,7% i un 19,9%; al PSC, entre un 17,7% i un 18,9%, i a ERC, entre el 17,1% i el 18,3%. Al seu torn, atribueix al PP entre el 5,3% i el 6,3% i a Vox, entre el 3,8% i el 5%.