Mobilitat sostenible

El Bicibox s’obre als patinets davant el veto en el transport públic

L’aparcament segur metropolità per a bicis permetrà que els vehicles de mobilitat personal utilitzin les instal·lacions

El Bicibox s’obre als patinets davant el veto en el transport públic

AMB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) permetrà que els patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) aparquin en els mòduls Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes. L’AMB ha pres aquesta decisió per facilitar el canvi de mitjà de transport, davant la petició de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de vetar temporalment (sis mesos) aquests vehicles en el transport públic de Catalunya.

Notícies relacionades

En un comunicat, l’AMB ha explicat aquest dimarts que la mesura ha sigut sol·licitada per la mateixa ATM, i ha recordat que part important del servei Bicibox està distribuït al costat d’estacions ferroviàries i nodes de transport públic de la metròpolis de Barcelona. Per fer possible que els patinets elèctrics i altres VMP puguin aparcar-se en els Bicibox, el consell metropolità de l’AMB ha aprovat inicialment avui la modificació del reglament d’aquest servei.

La petició de prohibir temporalment els patinets elèctrics arriba després que a mitjans de novembre es produís un aparatós incendi a l’interior d’un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al cremar-se la bateria d’un d’aquests vehicles de mobilitat personal, fet que va obligar a aturar el comboi i evacuar els passatgers. Arran d’això, l’ATM va instar tots els operadors de transport públic a prohibir durant sis mesos els patinets elèctrics, i per concretar aquest veto es posarà en marxa una comissió, integrada per les companyies, en la qual es coordinarà la seva entrada en vigor. Durant aquell temps s’intentarà pactar de quina manera s’integren els patinets al bus, el metro i el tramvia. Si és que s’acaben permetent...