Operació policial

Els Mossos detenen in fraganti dos lladres «molt actius» per robatoris amb violència a Barcelona

En un dels casos, van agredir clients i treballadors i els van obligar a tancar-se al magatzem d’una botiga, segons la policia catalana

Els Mossos detenen in fraganti dos lladres «molt actius» per robatoris amb violència a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos han detingut dos lladres, que ja han ingressat a la presó, per diversos robatoris violents en comerços de Barcelona, en un dels quals van agredir clients i treballadors, els quals van obligar a tancar-se al magatzem de l’establiment.

La policia catalana informa aquest dissabte en un comunicat que els dos detinguts, de 37 anys, tenien «una alta activitat delictiva» i tenen, entre tots dos, més de 40 antecedents policials, sobretot per delictes contra el patrimoni.

Aquestes detencions se sumen, indiquen els Mossos, a la practicada també per robatoris violents el mes de novembre passat, quan van arrestar un home de 28 anys.

Casc per amagar el rostre

La investigació del cas va començar el mes passat després d’un robatori amb violència el 18 de novembre en un establiment de telefonia del districte barceloní de Sant Martí, on van actuar dos lladres que portaven posat un casc per amagar la cara, un d’ells amb una arma de foc i un altre amb arma blanca, i van obligar les persones que eren al local a tancar-se al magatzem, fins al qual van arrossegar una de les víctimes.

En aquest robatori hi va participar un tercer home, que es va dedicar a alertar per telèfon del moment idoni per actuar i que finalment va ser detingut, mentre que els altres dos van aconseguir fugir.

Detenció in fraganti

El 13 de desembre, els Mossos van detenir in fraganti aquests dos homes després de cometre un nou robatori violent en un comerç de telefonia del barri de Gràcia amagant de nou el rostre, amb ús de violència i amb armes blanques.

Els agents van intervenir als detinguts, a més d’armes blanques, una desena de telèfons mòbils, tauletes, auriculars i altres aparells electrònics.

La policia explica que el 13 de desembre a la tarda els homes havien robat una motocicleta i havien violentat un basar, també a Gràcia, on fins i tot van colpejar-ne el propietari.

Agressió a un agent

El comunicat ressalta que els dos homes van actuar «malgrat el seguiment policial, saltant-se diversos semàfors en vermell en diversos carrers de la capital catalana, per finalment violentar l’establiment de telefonia situat a Gràcia». Els dos, a més, van agredir un dels agents en el moment de la detenció.

Notícies relacionades

En el registre del domicili que se sospitava que feien servir com a magatzem, els investigadors van trobar material de telefonia robat.

Els Mossos no descarten que els detinguts estiguin relacionats amb altres fets delictius.