Comptes municipals

Carta blanca de Colau a ERC per aplanar el camí del pressupost 2023 de Barcelona

El govern de BComú i el PSC accepta de cop totes les al·legacions dels de Maragall per precipitar l’aprovació

Carta blanca de Colau a ERC per aplanar el camí del pressupost 2023 de Barcelona

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

El govern d’Ada Colau i Jaume Collboni prem l’accelerador per aprovar els pressupostos 2023 de Barcelona abans que acabi l’any. El regidor responsable dels comptes, Jordi Martí, ha anunciat aquest divendres per sorpresa que l’executiu municipal acceptarà totes les al·legacions d’ERC sense excepció i de cop. Així, busca sense complexos que els republicans d’Ernest Maragall ofereixin de nou els vots que necessita el bipartit per aprovar els pressupostos aquest desembre.

El calendari, doncs, s’accelera amb la convocatòria immediata d’una comissió extraordinària d’economia la setmana que ve, en què es votaria l’aprovació inicial del document. Els republicans podrien encara posposar el seu suport fins divendres que ve, 23 de desembre, quan està previst l’últim ple de l’any a l’Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

Aquest pas endavant es fa just dos dies després que ERC i comuns hagin firmat un acord per als Comptes de la Generalitat de Catalunya. Inclou mesures amb afectació directa a Barcelona, com 50,7 milions per finançar una pròrroga de les bonificacions del transport públic el 2023. El pacte no genera encara una majoria favorable al Parlament, així que el Govern de Pere Aragonès busca ara un altre soci. Tot i que no es va presentar com un pacte doble a Generalitat i Ajuntament, l’anunci de Jordi Martí és un gest determinant perquè republicans i comuns acabin recolzant-se a banda i banda de la plaça Sant Jaume.

L’acceptació de totes les al·legacions deixa Maragall desarmat per plantar-se o obstruir l’aprovació. L’any passat, el grup que encapçala es va mostrar molt crític amb els comptes i va haver de fer marxa enrere davant l’exigència del seu partit d’apuntar els comptes a Colau.