Barcelonejant

Obre a Barcelona la primera cocteleria dedicada a l’espiritisme

Posa més pèls de punta per segon que el nou videoclip de Leticia Sabater. Acaba d’obrir a Sants Spirits Cocktails BCN. Té taules on jugar a l’ouija, minitele amb boirina i còctels que van «Més Enllà, en tots els sentits»

4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

«¡Ave Maria Puríssima!». Ho deixes anar per inèrcia segons et recolzes a la barra. El cambrer porta alçacolls. «Pare Armander», es presenta. Sembla tot just sortit d’una pel·li d’Álex de la Iglesia. Dir que aquesta cocteleria va Més Enllà es passaria de literal. Posa més pèls de punta per segon que el nou videoclip de Leticia Sabater. Hi ha aigua beneita a la porta, còctels amb ulls, alguna nina més desagradable que Annabelle. Fins i tot una minitele amb boirina per si toca córrer cap a la llum a l’estil Carol Anne a ‘Poltergeist’. Totes les taules porten ouija incorporada. «Que bé –va compartir un noi per Instagram–, per fi podré anar a prendre alguna cosa amb el meu avi difunt». 

Spirits Cocktails BCN (Súria, 6). Acaba d’obrir a Sants. «La primera cocteleria dedicada a l’espiritisme de tot el món», garanteix la seva web. «Corroborat», insisteixen en persona els seus creadors: Luis Pardo i M. Minerva. Ell és un mentalista premiat. Va arribar a batre el rècord mundial de conducció a cegues amb moto: més de set quilòmetres amb els ulls embenats. Ella ha viscut coses que posarien la pell de gallina a la nena de ‘L’exorcista’. Objectes que es mouen, llums que s’encenen..., et va explicant sense escarafalls. És mèdium

«El món de l’espiritisme està mal vist per les pel·lícules. Tot és sempre terror i por», el Luis s’encongeix d’espatlles. «Però si ho fas bé, pots obtenir respostes meravelloses sense necessitat que passin coses dolentes». La web de la cocteleria inclou instruccions per jugar a l’ouija «de forma segura».  

Aquí tenen còctels que et concedeixen desitjos (Xaman) i copes de les quals no et pots escapar (Houdini): t’encadenen amb manilles i no te les treuen fins que no en queda ni gota. Òbviament el lavabo és ideal per cagar-se de por: està ple de fotografies ‘post mortem’ de la col·lecció de l’actor Carlos Areces. ¿Si ets un fantasma tens descompte? «Els fantasmes humans –somriu el Luis– no són benvinguts». 

El còctel més instagramejat (Resurrecció) es beu a morro d’una xeringa verda fluorescent. «Ressuscita vius i morts», promet el Luis al servir-te’l. Hi ha provetes amb «la poció de la vida eterna», beuratges de bruixes amb licor de mandràgora de Zugarramurdi i tragos vermell-sang antioxidants. «Perquè et mantinguis jove com els vampirs», apunta la Minerva. Mossèn Cinto és l’homenatge líquid a Jacint Verdaguer, «el capellà que més exorcismes ha fet de tot Europa», detalla el Luis. Se serveix en miniporró al costat d’una hòstia – «comprada en una botiga de monges»– a la seva respectiva patena. 

Tots els còctels tenen «un perquè, una història i un sentit», promet la Minerva. Ells n’hi diuen «mental-mixology». «Nosaltres no només juguem amb gustos, sinó també amb la teva ment», detalla el Luis. «Una experiència immersiva de còctels», apunta ella. Per anar «Més Enllà en tots els sentits», riu. 

«El dia que vam inaugurar Spirits Cocktails [el dia 22], aquell dia va fer 10 anys que ens va presentar el diable». La Minerva ho diu amb la mateixa seguretat que si ho expliqués el pare Karras. I no menteix: al Luis i la Minerva els va presentar qui feia de diable en l’espectacle del mentalista ‘Cuando el diablo piensa’. Des d’aleshores, «tot ha anat sumant –afegeix la mèdium–: el seu món i el meu».

El Luis se t’acosta ara amb un baralla de pòquer i et deixa amb la boca oberta en menys del que trigues a dir ‘abracadabra’. Els dimecres i dijous fa mentalisme i màgia de prop. «També volem fer concerts», anuncia la Minerva. De fet, ja hi ha clients que s’han assegut a improvisar al piano, que és de 1860, per cert. «Volem fer que passin coses. Projeccions de pel·lícules i xerrades, presentacions de llibres...». Un nou epicentre de l’espiritisme, el terror i les coses paranormals. «Moments màgics de mentalisme, música, sessions d’ouija... Coses que no t’esperes». Al gener hi afegiran «una ruta misteriosa» per Sants.  

Molt a prop de la cocteleria, al carrer de la Constitució, hi ha la sala museu Clan Destino. «La primera sala museu dedicada exclusivament al mentalisme de tot Europa», garanteix el Luis. És on fa el seu espectacle ‘Clan Destino’ des de fa dos anys i mig. Tres hores de mentalisme amb 25 espectadors de divendres a diumenge. 

Es recomana vigilar de reüll les fileres d’ampolles rere la barra. Ullet amb la nina d’antiquari que hi ha a l’última lleixa. «En teoria està posseïda –explica el mentalista sense immutar-se–. De vegades quan la tornes a mirar ha mogut una mica el cap».

Hi ha una altra urna amb un vas que «es diu que va pertànyer a les germanes Fox, pioneres al món de l’espiritisme», afegeix el Luis. El clauer del costat és de l’hotel on es va rodar ‘El resplendor’. Ah, i a la cuina «passen de vegades coses estranyes», explica com si res. «El 2019 hi va haver un incendi a l’edifici i va morir una persona a l’habitació que era a sobre». Sí, aquí s’abaixa la guàrdia menys que a Elm Street.  

Notícies relacionades

La Minerva ara assenyala el telèfon ‘vintage’ de la barra. «Diuen que si tens una pregunta a Déu, et pot trucar i contestar». Riiiiiing, riiiiing. El telèfon sona de cop amb ‘timing’ de pel·lícula. Despenges amb lentitud de ‘thriller’. ¿Sííííí? Ningú contesta a l’altre costat. «Potser és que no t’has posat l’aigua beneita», somriu la Minerva. 

L’aigua beneita de la porta és de Jerusalem. El Luis mostra una ampolleta que dona fe. Al costat hi ha un sant amb copa. «Per a nosaltres és sant Hilari», somriu la Minerva. «Perquè la gent s’acabi els còctels».

Temes:

Barcelonejant