Celebració popular

Sant Andreu de Palomar: una festa major com les d’abans

  • El districte inicia dues setmanes de cultura popular per a totes les edats que inclou un pregó que rendirà homenatge als comerciants de proximitat

Sant Andreu de Palomar: una festa major com les d’abans

Guillermo Moliner

1
Es llegeix en minuts

Sense la pressió de la pandèmia, les festes populars van recuperant la seva esplendor habitual, la de sempre, la que tenien abans de la covid. Tot i que el pregó està previst diumenge al migdia a la plaça d’Orfila, Sant Andreu del Palomar ja està de festa major des d’aquest divendres i fins al 8 de desembre. Dues setmanes de festa major amb música, foc, activitats infantils, comerç de gala, esport i cultura popular.

Notícies relacionades

Tota la informació la poden consultar en aquest extens programa editat per l’Ajuntament de Barcelona, però permetin que els destaquem algunes de les activitats més destacades. En primer lloc, ni que sigui pel protocol, el pregó, que anirà a càrrec de Ramon Girabal, forner de quarta generació del barri, de qui s’espera una enèrgica defensa del comerç de proximitat. Per dissabte està prevista la festa Eix Comercial i sessions de discomòbil Santandance als jardins de la Casa Bloc. Diumenge tocarà matinar amb el bon dia satànic, la despertada trabucaire, les matinades i l’inci del seguici festiu que recorreran els principals carrers de Sant Andreu de Palomar.

Els més petits tenen entre les seves cites imprescindibles el correfoc infantil el 2 de desembre, però al llarg de les dues setmanes podran disfrutar de tallers de tota mena (dansa, pintura, estampació...) i una xocolatada a càrrec dels Diables del Mercadal Infernal (aquest dissabte a les 18 hores a l’Ateneu l’Armonia). La música també serà protagonista durant la festa major amb actuacions al casal de barri de Can Portabella, als jardins de Can Fabra i a la plaça de les Palmeres. La festa major es tancarà el 8 de desembre amb focs artificials a la plaça d’Orfila.

Temes:

Barcelona Festes