transport públic

TMB prova un nou i potent bus elèctric a Barcelona

TMB prova un nou i potent bus elèctric a Barcelona

TMB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat a provar un nou autobús elèctric de 12 metres de la marca Volvo per veure si s’adapta a les necessitats de l’empresa a la capital catalana i el seu entorn en matèria d’autonomia i maniobrabilitat. Es tracta del model 7900 i destaca per la potència de les seves bateries (470 kWh), una de les més grans que ha tastat l’empresa fins al moment.

Notícies relacionades

El nou vehicle compta amb un motor elèctric de 200 kW i, durant la frenada regenerativa, el motor elèctric actua com a generador recarregant les bateries de tracció. El motor elèctric està refrigerat per aigua i els autobusos tenen la velocitat limitada a 80 km/h, de sobres per la feina que han de desenvolupar. El vehicle incorpora mesures de seguretat innovadores, com el control de frenada amb ABS, ASR i ESP, que, tal com assenyala TMB en un comunicat, milloren el comportament direccional i asseguren una millor estabilitat.

El tècnics de TMB realitzaran les proves fins al 30 de novembre a la línia 11 i posteriorment els tests es faran en diferents línies horitzontals i verticals de la xarxa ortogonal.