Obra social

El Rotary Club finança l’ampliació del menjador social de la parròquia Sant Joan d’Horta

Les instal·lacions de Caliu – Espai d’acolliment s’havien quedat petites al triplicar-se el nombre d’usuaris després de la pandèmia

El Rotary Club finança l’ampliació del menjador social de la parròquia Sant Joan d’Horta
1
Es llegeix en minuts

Rotary Internacional, l’associació de clubs més antiga del món, ha finançat l’ampliació i renovació del menjador social Caliu – Espai d’acolliment, amb seu a la parròquia Sant Joan d’Horta de Barcelona. Segons informa l’associació, abans de la pandèmia l’espai atenia entre 80 i 90 persones al dia, però durant l’últim any la xifra s’ha disparat fins als gairebé 300 usuaris diaris. El rector de la parròquia, Josep Maria Prats Rocavert, explica que feia anys que lluitava «per unes noves instal·lacions que permetessin servir més i millor» i que, a finals del 2021, l’associació, de la mà del responsable de l’obra social del Rotary Club de Barcelona Europa, Peter Iwen, es va comprometre a finançar les millores.

La primera fase de les obres, el 2020, es va finançar amb recursos propis de la parròquia i van incloure la construcció d’un nou reixat que obria el recinte al barri i una reforma dels locals parroquials per compatibilitzar el seu ús amb els serveis socials. I la segona fase és la que ha anat a càrrec del Rotary Club, que fa anys que col·labora amb Caliu i que ha recaptat el pressupost necessari per afrontar els treballs mitjançant l’organització d’esdeveniments solidaris.  

Més espai i atenció personalitzada

Notícies relacionades

Les obres d’ampliació i reconstrucció inclouen: cuina, cambra frigorífica, distribuïdor d’entrada, lavabos i passatge d’accés a les noves instal·lacions. D’aquesta manera, Caliu tindrà més espai i podrà coordinar-se amb els locals adjacents per formar un centre social amb magatzems, despatxos per a l’atenció personalitzada i aules per a la formació. Oferirà un ventall de serveis socials a un nombre molt més gran d’usuaris. Aquest finançament permetrà traslladar el menjador social a una nova sala i poder donar servei diàriament de manera adequada a 300 persones.

Prats Rocavert aposta per «continuar lluitant per poder dur a terme la tercera fase», que inclouria la sala del menjador principal adossada a la cuina i els espais per als treballadors socials i per a l’administració del centre. El pressupost és de 140.000 euros i es realitzarà quan es disposi dels recursos necessaris.

Temes:

Pobresa