Projecte innovador

La incubadora de Montjuïc acollirà les primeres ‘start-ups’ la primavera del 2023

  • BSM inicia els tràmits d’adjudicació de la gestió de l’espai, junt amb l’Estadi Olímpic, que acollirà 14 empreses emergents de l’esport i les tecnologies

barcelona/Image4.png

barcelona/Image4.png

2
Es llegeix en minuts

L’Estadi Olímpic Lluís Companys afronta la recta final per acollir la primera incubadora de projectes d’esports i tecnologia de la ciutat. Segons ha anunciat aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona, l’espai podrà acollir les seves primeres ‘start-ups’ la primavera del 2023. L’objectiu municipal és promoure i recolzar la creació de noves empreses que innovin en l’àmbit de l’esport i afavorir-ne el creixement. Paral·lelament, facilitar el seu posicionament en el teixit empresarial de la ciutat.

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), impulsora del projecte amb la col·laboració de Barcelona Activa i l’Institut Barcelona Esports, està a punt d’obrir el concurs per adjudicar la gestió i la dinamització d’aquest espai pioner, d’uns 1.100 metres quadrats.

L’empresa escollida s’encarregarà d’atraure empreses ‘target’, gestionar l’activitat diària i promocionar el nou espai per captar inversió i talent, ha explicat el primer tinent d’alcalde i president de B:SM, Jaume Collboni.

La incubadora acollirà fins a 14 empreses emergents relacionades amb l’esport, la innovació i la tecnologia, però el repte és comptar amb el suport d’altres empreses de diferent volum. Les ‘start-ups’ i emprenedors que s’hi integrin comptaran amb programes d’acompanyament i d’acceleració.

Està previst també que la incubadora ofereixi formació oberta al públic en general o al sector i aculli activitats i esdeveniments, entre altres activitats.

Retorn social i econòmic de la xarxa olímpica

Collboni ha destacat que amb la nova iniciativa «Barcelona torna a ser un exemple de com les infraestructures olímpiques poden continuar generant retorn social i econòmic, sent la punta de llança d’una estratègia de ciutat» que parteix del talent local i implica col·laboració publicoprivada.

«Amb la creació d’aquest espai on s’impulsaran els projectes tecnològics més innovadors, estem fent el primer gran pas per avançar al nostre nou ‘hub’, una iniciativa pionera que situarà Barcelona dins del mapa mundial com a centre d’innovació tecnològica aplicada a l’esport», ha afegit el regidor d’Esports, David Escudé.

Els treballs es van iniciar l’estiu passat i es preveu que acabin el març del 2023. L’espai s’ubica en una antiga àrea d’oficines situada a la façana sud de l’Estadi, amb entrada independent. També s’habilitaran 400 metres quadrats a l’exterior. El pressupost d’aquesta fase arriba a 2,8 milions d’euros.

La incubadora disposarà d’una gran àrea de cotreball i 14 mòduls de treball interconnexionats. També disposarà de dues sales de reunions i altres espais d’ús comú per als empreses i personis emprenedores que en formin part.

Notícies relacionades

L’ajuntament destaca que l’Anella Olímpica ofereix un entorn estratègic vinculat a la pràctica esportiva d’importància tant local com a internacional local, de manera que les empreses «podran aprendre i conviure amb els esdeveniments esportius».

Primer pas del Barcelona Sports Hub

La incubadora de projectes esportius i tecnològics serà la primera peça del Barcelona Sports Hub. L’Institut Barcelona Esports i el consistori volen impulsar la idea de l’esport com a àmbit clau per a la innovació. El ‘hub’ estarà integrat per grans corporacions, institucions, ‘start-ups’ i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes de transformació i millora de la gestió i la pràctica de l’esport.