Dos dies de cues

Open House abaixa la persiana amb 76.400 visitants

L’antiga Model encapçala la llista d’edificis amb més tirada d’aquesta 13a edició del festival d’arquitectura

Open House abaixa la persiana amb 76.400 visitants

Jordi Bataller / ACN

1
Es llegeix en minuts

El festival d’arquitectura Open House ha tancat un altre cap de setmana amb xifres de vertigen. Al voltant de 76.400 persones han passat per algun o alguns dels 190 edificis visitables o s’han afegit a algun dels 26 itineraris guiats. Ha sigut així a Barcelona, però també a les altres sis ciutats metropolitanes que aquest any han posat de la seva part en l’organització d’aquesta cita cultural.

48H Open House, perquè són dos dies els que dura la celebració, se celebra des de fa 13 anys i, amb el nombre d’assistents d’aquest cap de setmana, ja són 700.000 les visites acumulades, un senyal inequívoc de l’interès que desperta l’arquitectura.

Tot i que no són comparables les visites a un edifici o l’altre, perquè de vegades depèn de la capacitat o altres condicionants, l’organització de l’Open House, que lidera Elisenda Bonet des del principi, proporciona sempre després de la clausura una classificació dels llocs que, en nombre de visitants, semblen haver aixecat més passió.

En l’edició d’aquest 2022 ha sigut l’antiga presó Model el lloc per on ha passat més públic, 3.656 persones, i en segon lloc la Torre Urquinaona, amb 2.716. El tercer lloc del podi ha sigut per a la Casa Tosquella, amb 2.598 visitants.

Aquestes són xifres de l’oferta arquitectònica situada al terme municipal de Barcelona. A l’Hospitalet han sigut 1.447 persones les que han passat per llocs com la Indústria Akroll, els Vitralls Bonet i l’Hotel Jean Nouvel.

A Badalona ha tingut un gran èxit el passat romà de la ciutat, amb preciositats com la Casa de l’Heura i la Casa dels Dofins. També el Museu de Badalona i Sant Jeroni de la Murtra. En total, 1.366 persones.

Notícies relacionades

Unes 800 visites ha sumat Santa Coloma de Gramenet a la Torre Pallaresa i l’Antic Pavelló B de l’Esperit Sant.

Open House s’ha celebrat també a Vilassar de Dalt, amb 2.739 visitants, Sant Joan Despí (2.680) i Sitges (3.623).

Temes:

Arquitectura