Barcelonejant

Ada Colau no canvia de pis

Els rumors sobre la mudança de l’alcaldessa a un àtic de Sant Gervasi no tenen cap fonament: continua al seu pis de Còrsega

Ada Colau no canvia de pis

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

L’alcaldessa Ada Colau va assistir fa just una setmana als premis Planeta. Estava elegant. Més que el ministre Miquel Iceta, que lluïa americana i pantalons de conjunt, bastant atrofiats, segurament producte dels nombrosos actes que portava a l’esquena. Això sí, Iceta va tenir protagonisme i Colau, el just. O sigui, que el ministre va pujar a l’escenari per entregar i felicitar les guanyadores. I Colau, no. No ho va fer tampoc la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga.

El dels Planeta és el sopar més nombrós i elegant que se celebra a Barcelona. Prop de mil convidats vestits de casament. Així, un pot creuar-se amb una elegantíssima Pilar Eyre o trobar-se –quina il·lusió– amb Luis del Olmo i la seva encantadora dona Merche. Del Olmo està als seus 85 anys en plena forma. No para. La setmana que ve el veurem amb els seus col·legues José María García i Carlos Herrera en la presentació d’un llibre sobre la COPE escrit per la periodista Elsa González. Aviat apareixerà en un programa de TVE amb el mateix Herrera i Iñaki Gabilondo i, per si no fos prou, recita poesia per diferents pobles d’Espanya. En fi, que continua tan seriós i elegant com proper i molt pròxim als seus col·laboradors de sempre. Per cert, que Gabilondo va fer aquesta setmana 80 anys. Un altre que està com un xaval i que prepara un programa a Movistar Plus sota el títol ‘¿Qué diablos es España?...’.

Els premis Planeta queden avui lluny, però no puc oblidar el que va passar a l’acabar. La sortida dels convidats va coincidir amb el final del concert d’Antònia Font al Palau Sant Jordi que va reunir 15.000 fans. Va ser un encreuament d’estils, generacions i maneres de vestir. La Guàrdia Urbana al·lucinava. «Sort que no va ser un concert d’un grup punk», va comentar un dels agents.

L’alcaldessa continua a Còrsega

D’Ada Colau vaig poder confirmar de primera mà que continua vivint al mateix pis del carrer Córsega del barri de la Sagrada Família on es va traslladar fa uns set anys. En concret, a la mateixa escala que la seva mare. Doncs sí, es pot criticar la gestió de l’alcaldessa o l’estat de la ciutat, però ja està bé de falsos rumors i ‘fakes’ intencionadament dirigits i pagats. Ni viu en un àtic de Sant Gervasi, com m’asseguren al meu barri, ni en una mansió d’Horta com vaig sentir en una taula limítrofa en un restaurant de l’Eixample. Això sí, abans pagava un lloguer de 900 euros i ara és de 1.300. En fi, esperem que la campanya electoral que s’acosta sigui neta i constructiva. Almenys entre els quatre amb opcions a guanyar. Sí, quatre. Colau, Collboni, Maragall i Trias. Sí, Trias. Malgrat tot i de certs col·legues de partit en serà candidat. Ja ho veuran.

Notícies relacionades

Per cert, que Ada Colau ha estat tres dies a Buenos Aires a la Cimera Mundial Climàtica de Ciutats. Hi han assistit 100 alcaldes dels quals han triomfat dos. La mateixa Colau i l’alcaldessa de París Anne Hidalgo. La primera pel projecte de les superilles que ha sigut considerat model d’èxit i que ja han copiat ciutats com Los Angeles, Berlín, Viena o Rotterdam, i la segona, per la iniciativa de ciutat dels 15 minuts de París.

L’alcalde de Madrid va declinar assistir-hi i encara va propiciar més el paper de Barcelona. Com diu el meu amic, l’arquitecte Juli Capella: «Estic segur que d’aquí 15 anys a Colau li reconeixeran les superilles». I és que sempre passa el mateix. Des de fora ens veuen com a exemple mentre que aquí només destaquem la part negativa. Per cert, a Capella, els ‘Amics de La Rambla’, el nomenen aquest dilluns ‘Ramblista d’honor’. Allà serem.