Barcelonejant

¡Alguna cosa va bé a Barcelona!

¡Alguna cosa va bé a Barcelona!

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Dimecres passat vaig llegir a l’edició de paper d’aquest diari que Barcelona s’ha convertit en la capital de l’arquitectura amb fusta. A la pàgina següent, el titular deia: «Tres cocteleries de Barcelona, entre les set millor del món». I no només això perquè la millor del món, la Paradiso, també és aquí. Sens dubte, dos exemples que alguna cosa va bé a la ciutat. L’endemà vaig parlar amb l’actor Jordi Bosch, que encapçala la llista dels 28 actors que actuen al Teatre Condal amb el musical Golfus de Roma i em comenta que l’estrena ha sigut un èxit i que és una aposta brutal del grup Focus. La mateixa nit, el president Pere Aragonés, aliè a les discussions internes de Junts, va anar al Liceu per presenciar ‘La gata perduda’. Una obra interpretada exclusivament per veïns del Raval en una brillant iniciativa del Liceu en col·laboració amb nombroses entitats del barri. I de dos exemples d’encert en el món cultural ens en anem al terreny econòmic. Perquè aquesta mateixa setmana, de dilluns a dijous, Barcelona s’ha convertit en la capital mundial de la nova economia 4.0. El congrés BNEW ha rebut 12.000 assistents arribats d’un centenar de països i hi han participat 1.500 ‘start-ups’ i 600 ponents. Un ple del Consorci de la Zona Franca que dirigeixen Pere Navarro i Blanca Sorigué.

Una patrona de luxe

Un altre exemple que Barcelona interessa, i en aquest cas a Europa, va tenir lloc dimecres a la nit al MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona). La Fundació va convidar Patrizia Sandretto a fer una xerrada. Una dona encara poc coneguda a Espanya, però que a Itàlia li fan l’onada per on passa. Especialment a Torí, la seva ciutat natal. Doncs Sandretto, empresària d’èxit i una de les més destacades col·leccionistes internacionals d’art contemporani, ha acceptat ser patrona de la Fundació MACBA. Un fet destacable i que, a més d’aportar gran experiència en filantropia i visió global, ha generat il·lusió i entusiasme entre tots els patrons. Patrizia Sandretto, que coneix bé Catalunya perquè de jove estiuejava amb els seus pares a Comarruga i Cadaqués, és ara un referent cultural europeu, així que cal valorar i ressaltar el seu compromís amb aquesta institució cultural barcelonina. Doncs sí, va ser al MACBA, va fer una interessant conferència juntament amb la presidenta de la Fundació, Aihnoa Grandes, i no se la van perdre diverses personalitats de la societat civil com Liliana Godia, Emilio Álvarez, Jordi Pujol (no el president), Cristina Castañer o els germans Todolí.

Aquests són només alguns exemples que alguna cosa va bé. M’imagino, doncs, que Ayuso i Almeida ja estaran treballant per tenir a Madrid la millor cocteleria del món o preguntant-se què fa Sandretto per Barcelona... Mentrestant, aquí, continuarem destacant el més negatiu.

¡Ahh! Dijous, camí de Prensa Ibérica, vaig sentir Jaume Alonso-Cuevillas afirmar a can Basté que en tres anys Catalunya serà independent. Davant la meva sorpresa, el mateix Basté m’ho reconfirma via WhatsApp. Doncs això, que necessitem polítics que toquin de peus a terra, que presentin projectes reals i estimulants, que recolzin més les iniciatives privades, que ho posin més fàcil als empresaris amb idees i, sobretot, que deixin d’enganyar el ciutadà.

Ha nascut una estrella

Notícies relacionades

El grup musical The Song Killers format per diversos amics amateurs va fer aquest dilluns un concert benèfic a la sala Luz de Gas. Fins aquí tot normal. Tanmateix, la notícia era el debut musical de l’actor Joan Gràcia del Tricicle, que cantava a duo amb Yolanda Barull.

Va ser un èxit. La Yolanda i Joan Gràcia van sorprendre tots els presents. Potser és que un s’ho va escoltar i mirar amb bons ulls, però la qüestió és que tothom s’ho va passar bé i a sobre els beneficis van anar destinats a la Fundació Pare Manel. Entre els assistents, a més del bateria i ‘alma mater’ del grup, l’empresari Pati Vilallonga, hi havia Carles Tusquets i Rosa Cañadas, el propietari de l’hotel The Serras, Jordi Serra, el productor Cuki Pons o el banquer Joan Verdaguer. No s’ho van perdre el seu col·lega del Tricicle Carles Sans ni la dona de Joan Gràcia, Ana Fernandez, i les seves dues filles, Carlota i Julieta, la model de moda que no para d’acaparar portades de revistes.

Temes:

Barcelonejant