Protesta en un servei bàsic

Quan comença la vaga de bus a Barcelona

  • Les aturades parcials es reprendran a partir del 17 d’octubre i de manera indefinida en cas de no fructificar les negociacions entre TMB i els sindicats

Quan comença la vaga de bus a Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de les aturades a finals de setembre coincidint amb les festes de la Mercè, una nova convocatòria de vaga als busos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amenaça amb noves interrupcions en el servei els pròxims dies. En cas de no prosperar les negociacions entre l’empresa i els sindicats, la segona tanda de protestes de la plantilla dels autobusos públics de Barcelona començarà el 17 d’octubre, amb suspensions parcials de la freqüència habitual dels autobusos públics en tres franges horàries. D’entrada, les mobilitzacions s’etiqueten d’indefinides, sense concretar la data per posar-los fi.

Els sindicats convocants (ACTUB, CGT, SIT, CCOO i UGT) preveuen aturades parcials coincidint amb les hores punta. Es crida els 4.459 empleats dels busos de TMB a secundar la vaga de 08.00 a 10.00 hores, de 16.00 a 18.00 i de 03.00 a 05.00.  

Notícies relacionades

Els representants dels treballadors i TMB han reprès converses en els últims dies per mirar d’arribar a un acord que avorti un nou torn de protestes. El comitè de vaga reclama que la companyia dependent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona transfereixi un augment de sou al personal d’acord amb la inflació per evitar la pèrdua de poder adquisitiu. Els sindicats asseguren que el seguiment de la vaga va ser massiu entre el 22 i el 30 de setembre. 

Els contactes que les dues parts van mantenir aquest dijous no van fructificar. TMB afirma que el diàleg amb els sindicats continua obert i que s’avança per tancar un acord. La reunió entre l’empresa i el comitè de vaga es reprèn aquest divendres.