Guia pràctica

Triatló Barcelona 2022: recorregut, inscripcions i data

Tot el que s’ha de saber sobre la competició que se celebra aquest diumenge 9 d’octubre

rpaniagua35848826 barcelona 09 10 2016 deportes  triatl n de barcelona en la m161009181649

rpaniagua35848826 barcelona 09 10 2016 deportes triatl n de barcelona en la m161009181649 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

Una nova edició del Triatló de Barcelona torna aquest diumenge 9 d’octubre. En aquesta edició, el triatló recupera totes les modalitats que es disputaven abans de la pandèmia de covid-19. Aquest any, hi participaran uns 1.800 triatletes, i comptarà amb un 30% de triatletes femenines, cosa que suposa un nou record de participació de dones.

A continuació, aquesta guia completa ofereix als interessats en la competició la data, el lloc, les modalitats i tot el que s’ha de saber sobre aquesta nova edició del Triatló de Barcelona.

Data i lloc

Data i llocdiumenge, 9 octubre del 2022. El triatló comença a les vuit del matí a la platja de la Mar Bella i finalitza al Complex Esportiu Municipal Mar Bella a les dues de la tarda. Durant aquestes sis hores de competició hi haurà afectacions en el trànsit.

Modalitats

ModalitatsLa prova té tres distàncies diferents per adaptar-se a tots els nivells:

  • Triatló olímpic: 1.500 metres en natació / 40 quilòmetres en ciclisme / 10 quilòmetres de carrera a peu.

  • Esprint: 750 metres en natació / 20 quilòmetres en ciclisme / 5 quilòmetres de carrera a peu.

  • Superesprint: 350 metres en natació / 10 quilòmetres en ciclisme / 2,5 quilòmetres de carrera a peu.

A més, el Triatló de Barcelona ofereix l’opció de fer la prova en tres versions: individual; en relleus, amb tres atletes fent una disciplina cada un (natació, ciclisme, atletisme) i en parelles, amb dos atletes fent tot el recorregut alhora.

Recorregut

RecorregutCom que té tres modalitats, el Triatló de Barcelona té tres recorreguts diferents:

  • Modalitat olímpica

Comença amb 1.500 metres de natació a la platja de la Mar Bella. Continua amb la prova ciclista de 40 quilòmetres, en què els competidors faran 4 voltes a un circuit de 10 quilòmetres que transcorre pel litoral entre el Fòrum i el carrer Marina. Per finalitzar, els triatletes correran 10 quilòmetres i faran dues voltes al circuit que també passa pel front marítim fins a arribar a les torres Mapfre.

  • Modalitat esprint:

Redueix a la meitat la distància de la modalitat olímpica. Els triatletes neden 750 metres, recorren 20 quilòmetres amb bici i corren 5 quilòmetres.

  • Modalitat Superesprint:

La modalitat més ràpida, que consta de 300 metres de natació, 10 quilòmetres amb bici i 2,5 quilòmetres de carrera atlètica.

Inscripcions i preus

Inscripcions i preusLes inscripcions a totes les modalitats ja estan obertes i tancaran dimecres 5 d’octubre. Per inscriure-s’hi, només cal entrar a la web de la cita esportiva. Actualment, ja hi estan inscrits uns 1.800 triatletes, vorejant la xifra màxima de participants que permet aquesta edició del Triatló de Barcelona, que és de 2.000 participants.

Notícies relacionades

Els preus de les inscripcions varien depenent de la modalitat i de la manera en què es fa la prova (individual, en relleus i en parelles). La més barata és la modalitat Superesprint individual (49 euros els adults i 24,50 els nens) i la més cara, la modalitat olímpica en parella (148 euros).

Recollida de dorsals

Recollida de dorsalsEl dorsal de la Triatló de Barcelona es podrà recollir el 7 i 8 d’octubre a la TriExpo, ubicada al passeig Marítim del Bogatell. A la TriExpo també s’hi recollirà tot el material necessari per a la disputa del triatló: adhesius per a la bici i casc, un casquet de natació, una polsera i un xip a tots els participants.