Barcelona Global

Chené Koscielny: «Barcelona és una ciutat digital»

  • Entrevista al Senior Executive Marketing de Page Group Barcelona

Chené Koscielny: «Barcelona és una ciutat digital»

KATHERIN WERMKE

2
Es llegeix en minuts

Chené Koscielny, 53 anys, casada amb tres fills. Nascuda a Sud-àfrica. Chené ha viscut en ciutats com Londres, París, Berlín i Ginebra abans de traslladar-se a Barcelona fa dos anys. És Senior Executive Marketing de continguts de l’expert ‘hub’ Page Group Barcelona.

¿Per què vas escollir Barcelona?

Vam escollir Barcelona per la feina del meu marit, que treballa en una empresa farmacèutica espanyola. Llavors jo no tenia un lloc fix a Barcelona, ja que a Ginebra tenia la meva pròpia empresa. Vam decidir traslladar-nos tota la família durant la covid i la veritat és que al principi ens va costar adaptar-nos i conèixer gent, però si fem balanç ha sigut una experiència molt positiva.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaries com a positius?

Com a sud-africana m’encanta el temps i l’estil de vida de Barcelona. A més, en comparació amb París o Londres, la gent és molt amable i oberta. La veritat és que la vida és molt similar a Ciutat del Cap, d’on soc: la gent passa molt temps fora de casa menjant i fent esport. A més, a nosaltres també ens encanta ser tan a prop del mar i la muntanya. En l’àmbit laboral, en la meva experiència hi ha moltes oportunitats per treballar, fins i tot per a dones més sènior, cosa que no passa a tot arreu.

¿Quins aspectes de la ciutat s’han de millorar? ¿Com?

Els diferents impostos que han de pagar els estrangers a qui els agradaria instal·lar-se a Catalunya a llarg termini són massa alts. Per nosaltres era l’únic hàndicap. En la mateixa línia, els preus de la vivenda també són alts en comparació amb els salaris. La insistència en l’ús del català en llocs públics de vegades pot ser un problema. Tot i que entenc el desig de protegir l’idioma, que s’assembla a la lluita per protegir l’idioma afrikaans al meu país, crec que obligar les persones a parlar un idioma pot tenir l’efecte contrari. El nivell d’anglès tampoc és comparable amb el d’altres ciutats internacionals.

¿Quins creus que són els punts forts de la ciutat per superar la crisi generada per la covid-19?

Barcelona és una ciutat digital on ja pots fer la majoria de coses ‘online’, entre aquestes el teletreball, el que facilita la feina per empreses internacionals des de Barcelona.

¿A quins reptes creus que s’enfronta la ciutat un cop remesa l’emergència sanitària?

Com he dit, la creació de prou vivenda assequible en relació amb els salaris és una tasca pendent. També crec que és important prioritzar l’atracció de talent internacional sènior que pot ser de gran ajuda per a la ciutat, especialment en relació amb els impostos. Si no solucionem aquest tema, els internacionals se n’aniran a altres ciutats com Madrid, Londres, Tel Aviv, Amsterdam o Berlín, i seria una pena per a Barcelona.

¿Què esperes de la Barcelona dels pròxims anys?

Espero continuar la meva vida aquí en família, treballant i contribuint a l’economia i la comunitat de la ciutat. Ens agradaria comprar una casa, però primer busquem més certesa respecte a la situació fiscal i el futur polític de la ciutat.

Notícies relacionades

¿Quina sents que és la teva ciutat? ¿Què és el que més trobes a faltar?

Trobo a faltar Ciutat del Cap en general i més concretament la seva gastronomia i les seves botigues, que són una meravella i compten amb molta més varietat de productes gràcies a la multiculturalitat del país.

Temes:

Barcelones