Barcelonejant

Els ministres eclipsen els consellers

Els ministres eclipsen els consellers

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Dues ministres i dos ministres s’han deixat veure aquesta setmana per Barcelona. A la primera ministra la vaig veure dilluns a La Casa de Libro on es va produir un ‘overbooking’ com feia temps que no es recordava. Es presentava el llibre L’any de la pandèmia (Península) del líder del PSC i exministre, Salvador Illa. No hi va faltar gairebé ningú. Dels seus hi eren gairebé tots. Uns perquè li tenen estima i d’altres perquè ja ensumen poder.

La prova que l’exministre és una persona apreciada són les sentides abraçades que tant ell com Fernando Simón van rebre del president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós; i de l’epidemiòleg, Antoni Trilla, o la presència del conseller, Josep Maria Argimon. La ministra de sanitat, Carolina Darias, encapçalava la llista socialista amb el president Montilla, Jaume Collboni, Núria Marín, Laia Bonet, Alicia Romero i a Ana Maria Martínez. Hi havia, per descomptat, la delegada del Govern Maria Eugènia Gay, que aquesta setmana ha rebut el Premi Woman Business & Justice 2022 pel seu treball en favor de la Igualtat, i vam veure també el diputat Ramon Espadaler a més de Josep Creuheres, Pere Navarro, Oriol Nolis i Joan Tapia.

La presentació va consistir en una xerrada entre el mateix Illa, Fernando Simón i el periodista Jordi Basté en què l’exministre es va mostrar com és. O sigui, un individu pausat que mai aixeca la veu ni entra en polèmiques i sempre manté aquesta sobrietat que el caracteritza. Fins i tot va evitar respondre Ayuso, que aquell mateix matí havia carregat contra el seu llibre. En fi. Ni una paraula fora de lloc. Això sí, quan va recordar el passatge del llibre del dia que en plena pandèmia van morir 950 persones no va poder reprimir les llàgrimes. Un eixordador aplaudiment va posar fi a l’emoció. Doncs això, que es desprèn que Salvador Illa és una persona apreciada i ara, a sobre, amb esperances electorals. I és clar, alguns ja li comencen a fer la pilota...

27è aniversari de Luz de Gas

Cap dels presents a l’acte de Salvador Illa es va desplaçar posteriorment a la sala Luz de Gas. Va ser una pena, perquè s’haguessin divertit. El local que gestiona Fede Sardà va celebrar aquella nit el seu 27è aniversari amb un meravellós concert de Rozalén. Doncs sí, ja són més d’11.000 actuacions en directe. Déu-n'hi-do. Felicitats.

Més ministres que consellers

Notícies relacionades

Va inaugurar temporada el Liceu i es va omplir de ‘celebrities’. Aquesta vegada no hi va faltar l’alcaldessa, que té una agenda d’allò més intensa. Sembla que està en plena campanya i si es despisten els seus rivals tornarà a repetir. Al Liceu no jugava a casa i malgrat això se la va veure envoltada d’adeptes. Els socialistes saben de la força d’Ada Colau i ja han posat la maquinària en marxa. Així que hi van assistir tres ministres, a més dels incombustibles Collboni i Gay. La qüestió és que, entre una cosa i l’altra, els ministres Miquel Iceta, José Luis Escribá i Diana Morant van deixar en un segon pla les conselleres Garriga i Ciuró. Doncs això, que Colau va al màxim, però Collboni pressiona, i potser per això Ernest Maragall, allà present, i a qui diuen que les enquestes li van de costat, també s’ha posat les piles. Un altre dels presents, Xavier Trias, no es troba menys activat que els anteriors, però està a l’espera que el seu partit s’aclareixi. Per cert, hi havia el president Torra que va passar tan desapercebut com Montilla. Impossible citar tots els vips presents, però cal destacar Judith Mascó, Vanesa Lorenzo, Rosa Clarà i el director d’aquest diari, Albert Sáez. Doncs això, que hi va haver espectacle a l’escenari i fora d'aquest...

Homenatge a Isidre Genovés

El ‘Consell de savis’ de La Boquería va retre un bonic homenatge a Isidre Gironés, fundador del restaurant Ca l’Isidre. L’acte es va fer a les instal·lacions del mercat i els assistens van acabar degustant les característiques tripes amb cigrons de Ca l’Isidre. A la cita no hi van faltar amics de la casa com Juan Manuel Serrat, Xavier Trias, Òscar Nebreda, Javier de les Muelas, Toni Falgueras, Josep Monje o Carles Vilarrubí, a més de la seva filla Núria –una altra gran xef–, el cuiner Josep Berenguer i el gerent de La Boqueria, Óscar Ubide. En fi, un merescut homenatge per al creador d’aquest emblemàtic restaurant del barri del Raval.

Temes:

Barcelonejant