On Catalunya

Relleu empresarial

Així és el nou hotel de luxe a peu de platja a Barcelona

El grup francès Accor inaugura el 21 d’octubre el nou Sofitel Barcelona Skipper, després d’una llarga reforma

barcelona/ElCielo (10).jpg

barcelona/ElCielo (10).jpg

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Les novetats hoteleres arriben amb comptagotes a Barcelona des que el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) va prohibir noves llicències a les zones més cèntriques. Durant els últims temps s’han anat inaugurant els últims que van aconseguir autorització prèvia al pla i alguns altres hotels s’han reinaugurat després de canviar de mans o marca. En aquest últim grup destaca per fi la imminent obertura el 21 d’octubre del Sofitel Barcelona Skipper, al costat de la platja del Somorrostro a la Barceloneta, i que significa el desembarcament d’aquesta marca francesa de luxe a la capital catalana. Les grans cadenes d’alta categoria ara només poden sumar-se a l’oferta barcelonina per aquesta via, ja que les zones on encara s’atorguen llicències són perifèriques i no del seu interès.

En aquest cas, i atesa la cobejada ubicació, el grup Accor va optar per convertir el que havia sigut el Pullman Barcelona Skipper (de nivell ‘premium’) en un establiment de luxe, sota el cotitzat segell Sofitel, també de la seva cartera. L’establiment, situat al costat de l’Hotel Arts, ha estat llargs mesos en reformes per afrontar la nova etapa, on vol transmetre l’esperit local i mediterrani però combinat amb un ambient distingit.

Tindrà 225 habitacions i categoria de 5 estrelles, amb una personalitat marcada per l’«elegància francesa», avança el seu director, Matthias Bernard, que assegura que es convertirà en el vaixell insígnia de Sofitel al sud d’Europa. Entre elles destaquen 25 suites de diverses categories, encapçalades per una gran suite presidencial. Tenen en comú el luxe una mica irreverent i gens ostentós de la marca, on el servei és un dels seus signes distintius.

Façana i sostenibilitat

De fet, la llarga transformació no ha afectat tot l’edifici, ja que les zones de restauració s’havien renovat fa pocs anys. Però sí que s’han reformat per complet les habitacions i la seva terrassa El Cielo en azotea té un look totalment nou. Aquesta compta amb una piscina oberta tot l’any i podrà ser disfrutada des del capvespre pels barcelonins, mentre que l’altra terrassa queda a peu de carrer en un jardí. El nou Sofitel també estrena façana, amb un cridaner jardí vertical de més de 300 metres quadrats.

En els espais comuns, Bernard destaca el pes que tindrà la cultura local. Sota el lema de l’«alegria de viure» volen programar regularment activitats literàries, d’art, música, enologia... La seva piràmide de vidre central servirà com a fons per a la projecció dels treballs d’artistes tant locals com internacionals, explica.

Tanmateix, la inversió inclou altres espais que no es veuen, en les entranyes de l’edifici i enfocats a la sostenibilitat, com la climatització i gestió energètica.

Notícies relacionades

Un altre dels aspectes destacats de la nova etapa serà la gastronomia, que suma un bar restaurant de tapes molt barcelonines i cocteleria d’autor, el Tendiez, i un restaurant més internacional, el Syrah, que també vol acollir esdeveniments corporatius o d’oci. «Volem ser punt de referència per al mercat local», afegeix el seu director.

Precisament, l’hotel vol incloure tant el viatger més hedonista que espera disfrutar de Barcelona des de la primera línia de mar, com el de negocis que necessita sales de convencions de gran mida i que incorporen alta tecnologia.