Reconeixement a l’esport femení

Barcelona concedeix la seva medalla d’or a Alexia Putellas i Laia Palau

  • L’Ajuntament de Barcelona aprova per unanimitat atorgar la distinció a la futbolista, a l’exjugadora de bàsquet i al cantant Jaume Sisa

Barcelona concedeix la seva medalla d’or a Alexia Putellas i Laia Palau
1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dues de les esportistes catalanes més destacades dels últims anys rebran ben aviat la màxima distinció que Barcelona concedeix. L’ajuntament ha aprovat aquest dimecres per unanimitat en la comissió de presidència atorgar la medalla d’or al mèrit esportiu a Alexia Putellas, vigent Pilota d’Or i guanyadora d’altres premis que la reconeixen com la millor futbolista del moment, i Laia Palau, la jugadora de bàsquet que més títols i més partits acredita amb la selecció espanyola fins a la seva recent retirada. A més, el consistori guardonarà amb la medalla d’or al mèrit cultural el músic Jaume Sisa.

El palmarès de Putellas comença a ser extens. Referent del futbol femení a Espanya, la capitana del Barça ha revalidat el guardó de la UEFA a millor jugadora de l’any a Europa, que ja va rebre el 2021, i també va obtenir el premi The Best de la FIFA l’any passat. Putellas ha comandat l’eclosió de les blaugranes, coronada per la Champions League del 2021 i els tres últims campionats de Lliga, en què el Barcelona s’ha imposat amb autoritat sobre els seus rivals. Putellas es recupera d’una greu ruptura del lligament encreuat, que li va impedir disputar l’última Eurocopa i la manté allunyada de la competició per ara.

Notícies relacionades

Laia Palau ha posat punt final a la seva trajectòria esportiva amb 42 anys, després d’aconseguir 33 títols en els clubs en els quals ha militat i tres ors, tres plates i sis bronzes amb Espanya. Emblema de la generació del bàsquet espanyol, ha sigut partícip de 12 de les 14 medalles que té la selecció, de la qual ha sigut una capitana icònica. La base ha capitanejat l’Uni Girona en les últimes quatre temporades, després de militar en equips de França, Polònia, la República Txeca i Austràlia.

La comissió de presidència també ha ratificat aquest matí distingir Jaume Sisa. L’ajuntament ha definit el cèlebre autor de ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’ de «trobador de les galàxies, poeta, músic i element original que, al llarg de dècades, ha ajudat a la consolidació de la música catalana».