Estudi del RACC

Tres de cada quatre patinets circulen per la vorera a Barcelona si no hi ha carril bici

  • El 59% d’usuaris d’aquest vehicle urbà se senten insegurs, segons l’últim baròmetre del RACC

Tres de cada quatre patinets circulen per la vorera a Barcelona si no hi ha carril bici

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La circulació en patinet per Barcelona escapa la normativa: els mateixos usuaris asseguren que se senten insegurs i alhora reconeixen que cometen infraccions molt sovint. Els resultats de l’últim baròmetre del RACC sobre aquest vehicle de mobilitat personal revela hàbits i percepcions preocupants. El 60% admet que va més ràpid del permès.

Notícies relacionades

Un cas evident és l’ús de les voreres per circular a més de 10 km/h, que està prohibit. El 98% dels enquestats pel RACC confessen que supera aquesta limitació, pensada perquè la vorera només s’utilitzi per moure’s a velocitat gairebé de vianant. L’espai preferent per al patinet és el carril bici, però quan no n’hi ha els usuaris s’espavilen com poden. Tres de cada quatre (75%) recorren a la vorera o a la calçada general (76%).

Fins a un terç (32%) assegura que desconeix les regles específiques de circulació per a patinets i gairebé dos de cada tres (59%) manifesten que se senten vulnerables al desplaçar-se en aquest vehicle. Un 18% ja ha tingut un accident, apunta l’estudi.