Projecte a Bon Pastor

Els veïns de la nova Mercedes denuncien incompliment per part de l’ajuntament

  • Afirmen que esperen dades en va fa nou anys i que les alçàries finals dels edificis seran més altes del que es va acordar

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’Associació Veïnal Maquinista Mercedes s’ha pronunciat de manera crítica amb el projecte anunciat la setmana passada per l’Ajuntament de Barcelona. L’entitat ha expressat les seves discrepàncies mitjançant un comunicat en què comença advertint que nou mesos després no ha aconseguit la informació detallada que havia reclamat al govern d’Ada Colau.

En particular, lamenten que no compten amb la xifra oficial de vivendes que es faran, que segons va anunciar la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, serà de 1.300, enfront de les 1.450 anunciades inicialment.

Planta baixa més 10

El col·lectiu precisa que difícilment en pot valorar la xifra sense poder comprovar-la, i remarca que els nous edificis seran majoritàriament de planta baixa més set, vuit, nou o 10 pisos, quan havien de ser de planta baixa més cinc, sis i set, cosa que quadra amb els immobles existents. «Creiem que no s’ajusten a que s’ha parlat», puntualitza el comunicat sobre les alçàries definitives.

Notícies relacionades

Els veïns celebren que s’acceptés la seva proposta d’equipaments comunitaris, tot i que afegeixen que no tenen coneixement sobre quins n’hi haurà ni qui els gestionarà. Aplaudeixen en concret el projecte d’escola infantil.

Mobilitat

Quant a la mobilitat que està prevista al nou espai, el text agraeix una futura trobada amb el govern local i adverteix que les xifres que aquest va donar sobre aquest aspecte «no es corresponen amb la realitat». El comunicat n’acaba anunciant un altre en què es jutjarà el projecte i que el col·lectiu emetrà quan tingui la informació que reclama.