Front comú de les grans entitats per consensuar els reptes de Barcelona

  • Cinc grups de treball coordinaran debats sectorials per impactar en els programes electorals del 2023

Front comú de les grans entitats per consensuar els reptes de Barcelona

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts

La societat civil de Barcelona més articulada uneix esforços per consensuar quins són els grans reptes de futur de la ciutat i oferir un diagnòstic clar que els partits puguin reflectir en els seus programes electorals del maig del 2023. El debat s’articularà a través de sis grups de treball, liderats cada un per una o dues entitats referents d’aquest sector, però oberts a la participació de qualsevol associació representativa de la ciutat.

La iniciativa compta amb el suport tècnic d’una Secretaria Executiva a càrrec de la veterana Fundació Barcelona Promoció (impulsada per la Cambra de Comerç el 1987) i l’assistència professional de l’agència Intermèdia Comunicació. El calendari previst culmina amb la publicació de cinc documents al desembre, mig any abans dels comicis locals.

Notícies relacionades

Els seus impulsors defineixen l’aventura com una «reflexió independent, diversa i cooperativa sobre àmbits d’interès públic que van de l’urbanisme a la cohesió social, passant pel comerç, el turisme, la innovació, l’emprenedoria i la cultura». «L’objectiu és marcadament propositiu: aportar arguments i continguts concrets dirigits al conjunt de la ciutadania i que puguin ser recollits, en el seu cas, en les mateixes propostes i iniciatives que les diferents candidatures elaborin per a les eleccions municipals», detallen en un comunicat.

Sis eixos de debat

Així, revelen quina entitat tindrà el timó de cada eix temàtic. L’Institut Cerdà centralitzarà la deliberació sobre infraestructures, mobilitat i serveis. Rethink Bcn i Tech Barcelona dinamitzaran l’àmbit Ciutat emprenedora, del coneixement i del talent. Barcelona Oberta i Turisme de Barcelona es fan càrrec de les àrees de comerç i turisme. L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, sobre la cultura i l’esport. Finalment, el Casal dels Infants liderarà la discussió Ciutat inclusiva i solidària.